Sutra prva regata novog Torpedo sailing cupa @ Rijeka

Na svakoj od jedrilica postojat će mogućnost da se posadi priključe i gosti. Svi zainteresirani za sudjelovanje u regati mogu se prijaviti na broj 099215 4977 (Sanja Kraljić Matijević) i osigurati svoje mjesto na jedrilici ili na pratećem brodu, prekrasnom jedrenjaku Larus koji je pod zaštitom ministarstva kulture.

Rijeka – Torpedo Sailing Cup je natjecanje rekreativnog karaktera s ciljem druženja i promocije jedrenja u Rijeci. Regate će se jedriti u monotip klasi jedrilica Jeanneau One Design 35. Do kraja godine planirano je održavanje još desetak regata (dinamikom jedna mjesečno), nakon čega će se dodjeliti nagrada ukupnom pobjedniku 1. Torpedo Cup-a.

Kurs jedrenja ovisit će o vremenskim uvjetima. Start i cilj su u riječkoj luci, a jedrit će se do oznake ispred lansirne rampe Torpeda i nazad u luku nakon čega slijedi druženje na 1. katu zgrade Terminala. U akvatoriju Primorsko-goranske županije trenutno jedri 10 jedrilica JOD 35, od kojih će na prvoj regati sudjelovati njih 7, a očekujemo da se i ostali priključiti već u sljedećem izdanju.

Na svakoj od jedrilica postojat će mogućnost da se posadi priključe i gosti. Svi zainteresirani za sudjelovanje u regati mogu se prijaviti na  broj 099215 4977 (Sanja Kraljić Matijević) i osigurati svoje mjesto na jedrilici ili na pratećem brodu, prekrasnom jedrenjaku Larus koji je pod zaštitom ministarstva kulture.

Organizaciju prvog izdanja regate podržale su tvrtke Kaltenberg Adria, Terminal 7, Forum ugostiteljstvo, Adriatic Sailing te Jedriličarski klub Maxi i 2.mjesto-LD, organizatori Fiumanke. Glavni medijski pokrovitelj je portal Torpedo media, s nadom da će se promociji druženja pod jedrima pridružiti i drugi lokalni mediji.

Organizator regate je novoosnovani riječki klub Yacht Club Adria.

 

error: Content is protected !!