Sutra se održavaju komemorativni skupovi povodom oslobođenja Matulja @ Mune, Žejane, Pasjak

ARHIVA

U svim mjestima, program će svojim nastupom obogatiti ženski zbor KUD-a Učka Matulji, dok će u Pasjaku u programu sudjelovati i učenici OŠ ”Drago Gervais” Brešca, Područne škole Rupa – Lipa.

Mune, Žejane, Pasjak – Komemorativni skupovi povodom obilježavanja 72. godišnjice oslobođenja Općine Matulji i završnih borbi na području Primorsko-goranske županije održat će se sutra, u subotu 6. svibnja u Munama, Žejanama i Pasjaku.

Program će započeti Komemorativnim skupom u Žejanama u 14 sati kraj spomenika palim borcima, žrtvama fašističkog terora, gdje će vijenac položiti delegacija Općine Matulji i UABA Liburnije, podružnice Matulji te delegacija Mjesnog odbora Žejane.

U 15.10 sati održati će se Komemorativni skup u Malim Munama kraj spomenika zapovjedniku partizanske brigade Triestina Giovanniu Zollu, koji se borio zajedno s partizanima Istre i Slovenskog primorja u borbi protiv nacifašizma, a poginuo je u sukobu s njemačkom patrolom na prilazu Malim Munama.

Vijence će položiti delegacija Općine Matulji i UABA Liburnije, podružnica Matulji, delegacija ANPI Comune di Fiume Veneto te delegacija ANPI Trieste.
U 16.10 sati, polaganjem vijenaca kraj spomenika palim borcima, žrtvama fašističkog terora održati će se komemoracija u Velim Munama. Vijence će položiti delegacija Općine Matulji i UABA Liburnije, podružnica Matulji te delegacija Mjesnog odbora Mune.

U 18.00 sati u Pasjaku, polaganjem vijenaca, obilježiti će se 72. obljetnica oslobođenja Općine Matulji i završnih borbi na području naše županije. Vijence će položiti delegacija Mjesnog odbora Pasjak, delegacija Općine Matulji i UABA Liburnije, podružnica Matulji te delegacija Primorsko-goranske županije i SABA Primorsko-goranske županije.

U svim mjestima, program će svojim nastupom obogatiti ženski zbor KUD-a Učka Matulji, dok će u Pasjaku u programu sudjelovati i učenici OŠ ”Drago Gervais” Brešca, Područne škole Rupa – Lipa.

U organizaciji Komemorativnih skupova će sudjelovati Udruga antifašističkih boraca i antifašista Liburnije sa podružnicom Matulji te mjesni odbori Mune, Žejane i Pasjak, dok je pokrovitelj Općina Matulji.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!