Sv. Nikola darivao roditelje i mališane @ Volosko

mikula_tosina_volosko_2015

Susret je otvoren urnebesnom igrom u kojoj su mališani pretvarali roditelje u mumije, tj. omatali ih toalet papirom, jer je izričita želja Mikule bila da se roditelji i djeca igraju zajedno.

Volosko – U organizaciji Mjesnog odbora Volosko i Tošina prošlog tjedna održano je druženje sa Sv. Nikolom. Ovaj put, najdraži dječji svetac nije nosio šibe i poklone samo mališanima već i njihovim roditeljima.

mikula_tosina_volosko_2015_1

– Ideja ovogodišnjeg druženja s Mikulom je bilo zbližavanje roditelja i djece. Naime, ovu ideju predložio je sam Mikula, a druženje su prihvatile sve generacije koje su se zatekle u Domu Liburnija. Susret je otvoren urnebesnom igrom u kojoj su mališani pretvarali roditelje u mumije, tj. omatali ih toalet papirom, jer je izričita želja Mikule bila da se roditelji i djeca igraju zajedno. Također, poklonima nije darivao samo najmlađe (društvenom igrom i kapom) već cijele obitelji. Tako je svaka familija koja je prisustvovala dočeku Mikule, kući otišla s kompletom ulaznica za sedam muzeja koji se nalaze na području Primorsko-goranske županije. Zajednički odlazak u četiri riječka muzeja te odlazak u Opatiju, Crikvenicu i Ronjgi bit će doživljaj za obitelji 75 mališana koji su prisustvovali, poručili su organizatori druženja.

Uz navedene Mjesne odbore druženje su pomogli Kon-tiki, Moho, Plavi podrum, Surf, Vološćica i Kaokakao.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!