Sv. Nikola po 27. put posjetio djecu Vasanske

OPATIJA 6.12.2015. SVETI NIKOLA  CRKVA MARIJINA UZNESENJA SNIMIO: MARIN ANICIC

Nestrpljiva djeca jedva su čekali da se pojavi Sv. Nikola, a njegovim dolaskom cijela crkva ispunila se dječjim glasovima.

Opatija – Ove godine Sv. Nikola po 27. put posjetio je djecu Vasanske i podijelio im darove. Druženje s najdražim dječjim svecem održalo se u crkvi Marijinog Navještenja, a okupilo se 50 djece u pratnji roditelja i nonića.

Prisutnima se najprije obratio predsjednik VMO Vasanske Mladen Žigulić koji je naglasio da Sv. Nikola dolazi u Vasansku već toliko godina, da su nekadašnja djeca već postali none i nonići te da sada dolaze po poklone od Mikule sa svojom unučadi. Župnik Ivan Tambolaš ispričao je djeci priču o Sv. Nikoli, a druženje nije prošlo bez himne Vasanske i prigodne pjesmice o Sv. Nikoli, koju je napisao i pročitao Dino Đelmo.

Nestrpljiva djeca jedva su čekali da se pojavi Sv. Nikola, a njegovim dolaskom cijela crkva ispunila se dječjim glasovima. Prošetavši se kroz crkvu i razgovarajući s djecom Sv. Nikola je sa svakim djetetom popričao, uručio mu poklon i na kraju se slikao sa svom djecom.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!