Sve je spremno za 23. Rally Opatija

Tomislav Šepić, Fernando Kirigin, Dražen Puž, Marijan Majnarić, Igor Puž i Slavko Peračković

Tomislav Šepić, Fernando Kirigin, Dražen Puž, Marijan Majnarić, Igor Puž i Slavko Peračković

Prijavljene posade očekuje osam brzinskih ispita u duljini od 110,54 km, na četiri različite dionice, a ukupni itinerer iznosi 354,70 km.

Opatija – Ovog vikenda, točnije u petak i subotu (24. i 25. listopad) održat će se predzadnji ovogodišnji rally u Hrvatskoj, pod nazivom 23. Rally Opatija, a 36. prijavljenih posada predvođenih Nikom Pulićem, koji će nastupiti kao predvozač, ovog vikenda jurit će u opatijskom zaleđu i po obroncima Ćićarije, istaknuto je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj su nazočili Igor Puž, predsjednik AK Opatija, Dražen Puž, direktor Rallya Opatija, Tomislav Šepić, predstavnik suorganizatora AK Rijeka, predstavnici suorganizatora Marijan Majnarić i Slavko Peračković iz AK Ina Millenium Rijeka te Fernando Kirigin zamjenik gradonačelnika Opatije i predsjednik Sportskog saveza grada Opatije.

Program 23. Rally Opatija

Program 23. Rally Opatija

Prema riječima organizatora, Rally Opatija začet je davne 1981. godine i uz nekoliko prekida, zbog ratnih okolnosti, a ovogodišnje 23. izdanje, spada u jednu od najstarijih domaćih automobilističkih manifestacija. Prijavljene posade očekuje osam brzinskih ispita u duljini od 110,54 km, na četiri različite dionice, a ukupni itinerer iznosi 354,70 km.

– Vratili smo se na dvodnevni natjecateljski program, upotpunili bodovnu konkurenciju sudionicima Prvenstva Bosne i Hercegovine te Alpe Adria Rally Cupa koji okuplja vozače tri iz zemlje – Italije, Austrije i Slovenije. Uoči ceremonijalnog starta, u vremenu od 14 do 16 sati, vozi se ‘shakedown’ na dijelu brzinca Breza (Ružići). Ceremonijalni start i cilj, po prvi put će se održati na glavnoj opatijskoj prometnici, tj. ispred Tržnice, istaknuo je Igor Puž, predsjednik Autokluba ‘Opatija’.

Posade nakon starta očekuju dva noćna brzinca na dionici od Permana prema Klani pod imenom (Breza 1 i 2.). Start prvog brzinca zakazan je u 18.23 sati, a drugog u 19.26 sati, nakon čega se posade vraćaju na opatijski mul gdje je predviđen servis i regruping, a ekipa iz Galije se pobrinula i za Rally party koji je na rasporedu od 21 sat.

– U subotu ujutro, vozači s mula kreću prema Preluci gdje je smješteno servisno parkiralište, a zatim slijede tri jutarnja brzinca: Brest 1 u 10:03 sati, zatim Račja Vas 1 i Mune 1. Po završetku brzinskih ispita slijedi povratak na mul, odnosno Preluk. Poslijepodnevni brzinski ispit Brest 2 na rasporedu je u 14.27 sati, a nakon njega slijede Račja Vas 2 i Mune 2, istaknuo je Dražen Puž, direktor Rallyja Opatija.

Rally party bit će održan u Galiji...

Rally party bit će održan u Galiji…

– Među zaprimljenim prijavama je i ona Danijela Šaškina s ”novim“ suvozačem Tonijem Klincom. Glavni konkurenti za ukupnu pobjedu biti će i posada János Szilágyi / Csányi Botond. Ljubitelje hrvatskog rally-a zasigurno će razveseliti i jaka konkurencija u klasi 2 na čelu sa Slovencem Gregom Premrlom u Citroenu DS3 R3T uz već standardno brzog Varkonyia, ali i goste iz Alpe Adria Rally Cupa. Posebno zanimljivo bit će i u klasi 3 gdje će se, uz trojicu domaćih posada Hrvatin/Hrvatin, Prodan/Draženović, Puž/Puž i posadu Siladid/Durak, pridružiti Kyd Fontana, Azer Kurtovid i Heimo Papst. Sa sedam prijavljenih vozila u klasi 4 te jedanaest u klasi 5 očekuje se velika borba za pobjedničko postolje u kojoj prednjače posade Katić/Rubinić i Močibob/Vivoda u klasi 4 te Ivšić/Vahtarić uz Talijana Crozzolija i našu posadu Jugovac/Milanović, rezimirali su organizatori.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!