PUST 2016. – Sve je spremno za Miću zvončarsku smotru koja je na rasporedu sutra @ Mučići

Mučićevi zvončari

Mučićevi zvončari

Smotra službeno započinje u 11 sati, a Mučićevim zvončarima koji otvaraju smotru prethodit će miće maškare Dječjeg vrtića Matulji s područnim odjelima i Orkestar Nika Polesa iz Slovenije.

mica_zvoncarska_smotra_plakat_2016

Mučići – Sutra, 23. siječnja, u Mučićima održat će se Mića zvončarska smotra, kojoj su ove godine domaćini Mučićevi zvončari, koji ujedno ove godine imaju ”vlast“ u Općini Matulji, a koju su stekli preuzimanjem ključeva na Antonju.

Smotra službeno započinje u 11 sati, a Mučićevim zvončarima koji otvaraju smotru prethodit će miće maškare Dječjeg vrtića Matulji s područnim odjelima i Orkestar Nika Polesa iz Slovenije. Na smotri će se predstaviti ukupno 13 zvončarskih grupa, što znači da se očekuje oko 250 sudionika.

Zvončarski put ići će kroz sela Puži i Varljeni, a mići zvončari imati će ukupno šest zvončarskih kola, gdje će zvončare i sve posjetitelje mještani i organizatori dočekati sa domaćim pusnim delicijama i okrjepom.

U prostorijama udruge Interinova biti će organizirana i izložba „Zvončari i keramika“, tako da će svi posjetitelji moći uživati u umjetničkoj keramici članova udruge. Na glavnoj pozornici svirat će Pumpa Band, uz koje nastupaju i Neverin Band te lokalni muzikanti, a voditeljica je Nina Dukić.

mica_zvoncarska_smotra_karta_2016

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!