Sve je spremno za sutrašnju Miću zvončarsku smotru @ Mune

Munci kao izvrsni domaćini pripremaju dobrodošlicu za sudionike Miće zvončarske smotre već cijeli tjedan, peku se kolači, uređuje naselje pa se pozivaju svi građani da ove subote dođu na Mune,podrže miće zvončare na kojima ostaje tradicija te da i sami osjete gostoljubivost domaćina.

Matulji – Ove subote 9. veljače s početkom u 11 sati u Munama održat će se ”Mića zvončarska smotra“ na kojoj će nastupiti 13 zvončarskih grupa.

Bit će tu više od 300 mićeh zvončari koji će nositi zvona po ruti od Malih do Velih Muna kako bi najmlađi što izvornije doživjeli pusnu tradiciju što je i cilj Miće zvončarske smotri. Na Mićoj smotri nastupit će Pusno društvo Mune, Zvonejski, Mučićevi, Brgujski zvončari i mačkare, Brežanski, Žejanski, Rukavački i mići zvončari Vlahov Breg i Korensko. Bit će tu i Halubajski mići zvončari, Kukuljanski, Zametski, Ćićski i Dondolaši, najavila je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika te pozvala sve ljubitelje zvončarske tradicije da im se ove subote pridruže u Munama.

– Sve kreće na početku Malih Muna kod spomenika a cijelom rutom ih očekuje nekoliko važnih punktova na kojima će mići zvončari napraviti kola i gdje ih dočekuju domaćini s autohtonim slatkim i slanim pusnim delicijama da bi svoju rutu završili kod Doma Mune gdje ih čeka pravi „zvončarski obed“. Program vodi Nina Dukić. Parkiranje će za sudionike, ali i za posjetitelje biti na nekoliko lokacija – kod groblja, kod spomenika na Velim Munama i oko crkve, istaknuli su predstavnici Pusnog društva Mune.

Munci kao izvrsni domaćini pripremaju dobrodošlicu za sudionike Miće zvončarske smotre već cijeli tjedan, peku se kolači, uređuje naselje pa se pozivaju svi građani da ove subote dođu na Mune, podrže miće zvončare na kojima ostaje tradicija te da i sami osjete gostoljubivost domaćina.

 

error: Content is protected !!