Sve o Festivalu čokolade 2010. @ Opatija

fcokolade_sm…tvrtka ”Vilma” iz Raba u kavani Imperiala postaviti će zanimljivu atrakciju – pravu proizvodnu liniju za proizvodnju pralina…
…humanitarni dio manifestacije biti će sadržan u sklopu velike aukcije torti…

Opatija – Početak prosinca u Opatiju već tradicionalno donosi Festival čokolade, jednu od najslađih opatijskih manifestacija. Tako je i ove godine pripremljen zanimljiv program, koji će se održavati od 3. – 5. prosinca po cijeloj Opatiji, ali i u Voloskom.
Kako je to već uobičajeno, u ovu su se manifestaciju uključili opatijski hotelijeri, koji će prirediti, ali ugostiti brojne programe. Tako u manifestaciji već tradicionalno sudjeluju hoteli Grand Hotel Adriatic, Mozart, Imperial, Milenij, 4 opatijska cvijeta i Bristol, restaurant Le Mandrać, a posebna novost je i ”Čokoladna šetnica Slatina” gdje će po prvi put svoje čokoladno umijeće opatijskim gostima predstaviti Favory catering i tvrtka Mille Artis iz Labina.
Svaki od navedenih sudionika za svoje je goste priredio razne programe, pa će tako svi sudionici Festivala posvjedočiti posebnim čokoladnim slasticama i wellness tretmanima na bazi čokolade koje, po promotivnim cijenama, priprema Grand hotel Adriatic. Hotel Mozart je, također po promotivnim cijenama, pripremio svoje već znane delicije poput Mozart kuglica, kao i i wellness tretmane, dok će restaurant Le Mandrać u Volosko zasigurno privući brojnu publiku posebnim čokoladnim menuom, ali i školom spravljanja čokoladnih slastica. Kavane Wagner u hotelu Milenij i Grand u hotelu 4 opatijska cvijeta, svojim gostima nude prigodnu prodaju znanih vrhunskih pralina iz vlastite proizvodnje, oduševljavajućim kolačima, čokoladnim fontanama, kao i posebnim wellness tretmanima te posebnim vikend paketima za svoje goste.
Hotel Bristol će, u svojoj kavani Palme, svojim gostima priuštiti nezaboravne trenutke uz čokoladne koktele, slastice, fontane, razna iznenađenja za djecu, ali i barmen show-om, jazz glazbom, tango show programom, likovnom radionicom i promocijom knjige poznate kulinarske zvijezde Ane Ugarković. I ovaj je hotel svojim gostima osigurao poseban vikend paket s brojnim pogodnostima. Posebnu ponudu za čokoladni vikend pripremili su i u Liburnija Riviera Hotelima, a ona se odnosi na čokoladne vikend pakete u hotelima Ambasador i Admiral.
fcokolade
Kavana hotela Imperial će, kao i svake godine, biti mjesto gdje će se odvijati brojni programi. Posebno valja napomenuti da će tvrtka ”Vilma” iz Raba u kavani Imperiala postaviti pravu atrakciju – pravu proizvodnu liniju za proizvodnju pralina s pravim čokoladnim slapom, što će zasigurno biti velika atrakcija ne samo za najmlađu publiku. Također, pripremljeni su i brojni programi namijenjeni upravo njima: Kraševa igraonica, predstave, dječji disco… Kavana hotela Imperial će prirediti i ”Carsku tortu” dugačku punih 12 metara, koja će se svečano rezati u subotu, točno u 12 sati. Malo nakon toga, ova će manifestacija dobiti još jednu dimenziju, onu humanitarnu. Na terasi kavane Imperial će se održati aukcija torti sudionika festivala, a sav prihod aukcije je namijenjen kupnji školskog pribora za četiri djevojčice s liburnijskog područja, sve u sklopu akcije ”Za dječje siromaštvo” koju provodi Crveni križ.
Opatijska će šetnica, za ovu prigodu, dobiti novu dimenziju – onu čokoladnu. Na njoj će se, i to na području Slatine, čokoljupcima premijerno predstaviti Favory catering i Mille Artis. Favory catering, kao jedna od najpoznatijih tvrtki u svom području djelovanja, opatijskim će posjetiteljima predstaviti veliku čokoladnu fontanu, fantastične slastice i druga brojna iznenađenja, a sve to po promotivnim cijenama, dok tvrtka Mille Artis u Opatiju donosi brand Lucifer, čiji su zastupnik za našu zemlju. Kad govorimo o Luciferu, govorimo o europski poznatom brandu koji iz odabranih vrsta kakaovca priprema vrhunske čokoladne proizvode neodoljivih pakiranja te nevjerojatnih spojeva okusa i oblika. Naravno, sve to po promotivnim cijenama.
Organizatori su priredili i glazbenu poslasticu, Choco Quartet koji će pohoditi sva mjesta koja sudjeluju u manifestaciji te tako dati još jednu novu dimenziju cijelom događanju.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Najduža torta u Hrvata
Video: Festival Čokolade @ Opatija

error: Content is protected !!