Sve o Opatijskom dječjem danu


Dječji gradonačelnik Ivan Tancabel pozvao je svu djecu da se priključe aktivnostima i obilježe Dječji dan. U slučaju kiše program na otvorenom se otkazuje, likovna radionica Rahele Brkljačić se seli u KD Zora, a ostale aktivnosti previđene za zatvorene prostore će se održati prema utvrđenom rasporedu.

Opatija – U subotu 21. travnja održat će se sedmi po redu Opatijski dječji dan, koji se provodi na inicijativu Gradskog koordinacijskog odbora akcije Grad Opatija – prijatelj djece, a u organizaciji Dječjeg vrtća Opatija, KŠR ”Gorovo“, Društva ”Naša djeca“ Opatija i Osnovne škole ”Rikard Katalinić Jeretov“.
Grad Opatija, opatijska škola, vrtić i udruge pod motom “zajedno za djecu” posvetili su ovaj dan svim mališanima, a posebnim popustima i prigodnim cijenama manifestaciji su se pridružili i hotelijeri, trgovci i obrtnici. Tema ovogodišnjeg Dječjeg dana je ekologija i sve su aktivnosti usmjerene na podizanje svijesti o zaštiti okoliša i zdravom načinu života, te će na taj način svi sudionici dati svoj doprinos promociji akcije Zelena čistka Udruge Žmergo koja se istog dana provodi na području čitave zemlje.
U sportskoj dvorani Gorovo održati će se sportske igre za vrtićare i nastup mađioničara Joze Boze, u Kulturnom domu Zora održat će se predavanje i parlaonica na temu zaštite voda, na trgu ispred tržnice održat će se likovna radionica, bit će postavljeni info štandovi, promovirat će se zdrava hrana, predstaviti ekološka slikovnica, mališani iz vrtića će plesati, a glazbeni sastav opatijske Osnovne škole zapjevati a capella. U hotelu Bristol prikazat će se igrokazi za djecu na temu ekologije, a s mališanima će se družiti i dječja književnica Željka Horvat Vukelja.
Program dječjeg Dana u uredu gradonačelnika predstavili su dječji gradonačelnik Ivan Tancabel, predstavnice Društva Naša djeca Sanja Škorić i Ana Kola, ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Smiljana Paragvaj, socijalna pedagoginja iz OŠ R.K.Jeretov Tanja Ivanović i voditelj KŠR Gorovo Dalibor Korenić, te zamjenici gradonačelnika.

Program: Opatijski dječji dan 2012
Sportska dvorana Gorovo
9.00 do 11.30 sati
Olimpijada Dječjeg vrtića Opatija – djeca iz vrtića Opatije, Ičića, Voloskog, Veprinca i Lovrana, KŠR Gorovo
11.45 sati
Nastup mađioničara Jozo Bozo
12.30 sati
proglašenje pobjednika

Kulturni dom Zora:
10.00 – 10.30
Predavanje na temu “Zaštita voda; Čuvamo li dovoljno našu vodu?” – Lovorka Bilajac, Alenka Turković Jurčić (Medicinski fakultet, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Komunalac d.o.o.)
10.30 – 12.00
Parlaonica “Voda iz slavine ili voda iz boce – što je zdravije piti?” – Dječje gradsko vijeće Grada Opatije, učenici 6., 7. i 8. razreda OŠ “R.K. Jeretov” Opatija
Trg ispred Tržnice:
9.00 – 13.00
Info štand Društva “Naša djeca” Opatija – predstavljanje radova Radionice/igraonice ”Kolibrići” DND Opatija
9.00 – 12.00
Likovna radionica na temu “Voda – izvor života” – Rahela Brkljačić, studentica Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci
9.00 – 11.30
Štand OŠ “R.K. Jeretov” – prezentacija radova učenika produženog boravka Volosko i područne škole Ičići
10.00 – 11.30
Promocija zdrave hrane (zdravi voćni obrok) – djeca iz vrtića Opatija
Promocija slikovnica i stručnih knjiga na temu ekologije – predstavnici Školske knjige
11.00
Pokreti uz glazbu – nastup djece iz Dječjeg vrtića Opatija
Nastup a capella sastava OŠ “R.K. Jeretov” Opatija – učenici 6. i 8. razreda
Kavana hotela Bristol:
12.30 – 13.30
Igrokazi za djecu na temu ekologije – književnica Željka Horvat Vukelja i djeca iz vrtića Opatije, Voloskog, Ičića, Veprinca i Lovrana
U slučaju kiše program na otvorenom se otkazuje, likovna radionica Rahele Brkljačić se seli u KD Zora, a ostale aktivnosti previđene za zatvorene prostore će se održati prema utvrđenom rasporedu.

POPUSTI POVODOM DJEČJEG DANA
Tijekom čitavog Dječjeg dana sve će u Opatiji biti u službi djece, a kako je moto akcije ”zajedno za djecu“, odlučili su je podržati i opatijski hotelijeri, trgovci, ugostitelji i obrtnici te tog dana po prigodnim cijenama i s popustima ponuditi svoje proizvode i usluge za djecu.
– MAC JUNIOR SHOP – 15% na dječju odjeću i obuću i 10% na igračke
– MAC SPORT – 15% na dječju odjeću i obuću
U trgovinama MAC JUNIOR SHOPU (M. Tita 88/2) i MAC SPORTU (M. Tita 116) povodom Opatijskog dječjeg dana organiziran je ”Dječji vikend“ te u petak 20., subotu 21. i nedjelju 22. travnja nude popuste na dječje proizvode.
– “MELIOR 1”, Bože Milanovića 4 i “MELIOR 2”, M. Tita 164 papirnica i knjižara nudi popust 20% na školski pribor, školske torbe i pernice
– KAVANA “PALME” HOTELA BRISTOL – uz naručeni napitak, gratis mignon
– MILENIJ HOTELI – na Dječji dan uz svako piće za djecu poslužiti će gratis domaće keksiće
– FOTO “KURTI” – na slikanje dječjih portreta popust 50%
– FOTO “LUIGI” – slikanje djeteta za dokumente 20,00 kn (4 slike za dokumente/novčanik + 1 slika 10×15; normalna cijena 30,00 kn), slikanje djeteta 4x10x15 20,00 kn (normalna cijena 30,00 kn)
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!