Svečanim božićnim koncertom Festival Opatija publici zaželio sretne blagdane

U dobrom raspoloženju, karizmatične Sandra Bagarić i Martina Tomčić osvojile su opatijsku publiku fantastičnim nastupom koji je kulminirao Kabiljovom „Neka cijeli ovaj svijet“, a završio „Serenadom Opatiji“

Sandra Bagarić

Opatija – Vikend u Opatiji protekao je u znaku vrhunske glazbe, romantičnih prizora i dječjeg smijeha. U subotu (19.12.) je u centru Gervais tradicionalno održan svečani božićno-novogodišnji koncert „BelCante“ dviju vrhunskih opernih diva, Sandre Bagarić i Martine Tomčić čije je nadahnute izvedbe opernih i klasičnih nota, kao i popularnih tema iz mjuzikala na klaviru pratio Darko Domitrović. U dobrom raspoloženju, karizmatične umjetnice osvojile su opatijsku publiku fantastičnim nastupom koji je kulminirao Kabiljovom „Neka cijeli ovaj svijet“, a završio „Serenadom Opatiji“. Rasprodani koncert, osim u dvorani, publika je mogla pratiti i preko live streaminga na šest Internet portala Regionalne news mreže.

Šlampavi Djed Mraz i Baka Mraz

U nedjelju (20.12.) Ljetnu pozornicu posjetio je Šlampavi Djed Mraz i Baka Mraz iz zagrebačkog Kazališta Tvornica lutaka koji su s malim Opatijcima podijelili slatke muke oko raspodjele božićnih poklona djeci diljem svijeta. Razigrani glumci Petra Težak i Filip Detelić govorom, gestom, kostimima i simpatičnom scenografijom ostvarili su izvrsnu komunikaciju s najmlađom publikom i tako veliki prostor Ljetne pozornice ispunili pozitivnim vibracijama i dječjim smijehom koji je na tren odagnao i sive oblake.

 

Martina Tomčić

U Umjetničkom paviljon Juraj Šporer vikendom od 10 do 13 i od 16 do 19 sati, ali i preko tjedna, posjetitelji imaju priliku slobodno razgledati izložbu „Romantično srce Opatije“ kojom se obilježava 175 godina opatijske perivojne arhitekture i 70 godina tvrtke Parkovi d.o.o. Opatija. Raskošnim foto i video vizualima izložba poziva na istraživanje i ugodnu šetnju opatijskim perivojima koje trenutno umjesto bujnog cvjetnog šarenila krase bajkoviti ukrasi „Najljepšeg Adventa uz more“. Izložba je otvorena do 11. siječnja 2021.

Informacije o programima u organizaciji Festivala Opatija možete pratiti na web stranici www.festivalopatija.hr

error: Content is protected !!