Svečano otvoren 36. MIPRO @ Opatija

mipro_2013

I ove godine od 20. do 24. svibnja, u Opatiji se održava 36. po redu najveći međunarodni stručno-znanstveni ICT skup u ovom dijelu Europe – MIPRO 2013.

Opatija – U Grand hotelu Adiatic jučer je svečano otvoren 36. po redu MIPRO. Nazočnima na otvorenju obratio se ispred Opatije i gradonačelnik Ivo Dujmić, koji je uz izraze podrške gostima naznačio kratko i neke od zanimljivosti grada podno Učke koje se ne smiju zaobići u boravku.

– Tradicionalno, MIPRO je mjesto okupljanja gospodarstva, obrazovanja, znanosti i uprave, mjesto na kojem govori struka bez obzira gdje se u strukturi društva nalazi. Zato na MIPRO-u zajedno nastupaju i oni koji su na tržištu ljuti suparnici jer je MIPRO mjesto gdje odmjeravaju svoje kompetencije u odnosu na konkurenciju. Sudionici MIPRO-a su među ostalima Ericsson Nikola Tesla, HEP, T-HT, Končar-Elektroindustrija, InfoDom, OiV, ALTPRO, KING ICT, VIPNet, IN2, EXOR, NSN, STORM Computers, Microsoft Hrvatska, IBM Hrvatska, CROZ i ostale najznačajnije tvrtke iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije. I ove godineorganizatori očekuju preko 1.000 sudionika iz više od tridesetak zemalja. Goste sa svih kontinenata privlači brand MIPRO kao najstariji i najveći nekomercijalni ICT skup u jugoistočnoj Europi, kaže prof. dr. sc. Petar Biljanović, predsjednik Programskog odbora MIPRO.

Više detalja vezanih za ovogodišnji MIPRO pročitajte na ovom linku.

I. Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!