Svečano otvoren Rijeka Boat Show: Atraktivna plovila izazvala veliku pažnju Riječana i gostiju

Sajam se održava pod sloganom „Grad je luka, luka je grad“, a nastavlja se na tradiciju prvog nautičkog sajma u regiji koji je u Rijeci održan još 1984. godine.

Rijeka – Na Gatu Karoline Riječke danas je u prisutnosi uzvanika i posjetitelja nešto iza 11 sati svečano otvoren trodnevni Rijeka Boat Show, jedan od najdugovječnijih nautičkih sajmova u regiji koji se održava pod sloganom „Grad je luka, luka je grad“.

S novim idejama i novim ljudima na čelu, sajam nastavlja tradiciju prošlogodišnjih izdanja pod nazivom Rijeka Nautic Show, s ciljem promoviranja domaće nautičke proizvodnje, poslovnog povezivanja i dovođenja sadržaja u obalni dio grada.

Na sajmu će se susresti i predstaviti četrdesetak izlagača brodova, jahti, jedrilica, nautičke opreme, brodskih motora, opreme za sportski ribolov i svega vezanog uz nautički turizam te nastojati uspostaviti gospodarsku suradnju.

Svečanost otvorenja uveličali su dogradonačelnik Marko FIlipović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat, ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa, pročelnica gradskog odjela za poduzetništvo Jana Sertić, Vedran Babić kao suorganizator iz Inspiro Laba i drugi uzvanici.

Dogradonačelnik Marko Filipović pozdravio je nastavak tradicije održavanja nautičkog sajma u Rijeci koji se i ove godine održava uz potporu Grfada Rijeke.

– Rijeka je grad na moru oduvijek okrenut aktivnostima uz more i na moru, od brodogradnje do turizma, rekao  je u pozdravnom govoru Filipović podsjetivši pritom na mnogobrojne aktivnosti gradske uprave okrenute unapređenju Rijeke kao pomorskog grada, od prijekta marine u Porto Barošu nadalje.

Otvorenje sajma pozdravila je i Jana Sertić, pročelnica Odjela za poduzetništvo istakavši kako gradska uprava nastavlja s podrškom manifestaciji koja njeguje nautičku tradiciju ovog grada i kraja.

Prisutnima se obratio i zahvalio na suradnji direktor sajma Ivan Črnjarić istaknuvši kako na sajmu sudjeluje velik broj izlagača iz Istre, Kvarnera i otoka, uz izlagače iz Zagreba, dalmatinskih gradova i Slovenije.

– Rijeka ima veliki potencijal i odličan položaj za jedan uspješni nautički sajam, a Rijeka Boat Show pokazuje da se u Rijeci nešto događa i da se grad otvara moru, istaknuo je Črnjarić.

Rijeka Boat Show traje od petka 27. rujna do nedjelje 29. rujna na lijepo uređenom prostoru na Gatu Karoline Riječke gdje posjetitelji uz simboličnu cijenu ulaznice mogu u miru razgledati plovila i nautičku opremu, ali i sjesti i porazgovarati o viđenome s izlagačaima, prijateljima, drugim posjetiteljima…

Danas, u petak, sajam je otvoren otvoren do 18 sati, dok u subotu izložbeni program započinje u 9 sati i raje do 19 sati, uz napomenu kako će u subotu u sklopu sajma biti održan i besplatni koncert Damira Kedže s početkom u 17 sati. U nedjelju se vrata sajma otvaraju u 9 sati a zatvaraju u 18 sati.

Ulaznice će se moći kupiti na ulazu u prostor sajma kod botela Marina, po cijeni od 20 kuna za punoljetne posjetitelje te 10 kuna za posjetitelje od 8 do 18 godina.

error: Content is protected !!