Sveti Nikola u društvu Kramupsa sutra stiže brodom i donosi darove za dobru djecu @ Ika

MIkula u Iki

Ove godine dočekat će ga rekordan broj „obožavatelja“, jer prema riječima organizatora, prijavilo se ukupno 162 mališana, a osim djece sa područja MO Ika i Oprić, pribilježila su se djeca iz Lovrana i okolice, Opatije i okolice, Rijeke, pa čak i iz Lupoglava, Brseča, Mošćeničke Drage, Bakra i Kraljevice.

Ika – Sveti Nikola sutra se vraća u Iku, gdje tradicionalno stiže barkom, uz pomoć Ikarskih barkajola kojima se u organizaciji najatraktivnijeg liburnijskog dočeka popularnog sveca priključio i Mjesni odbor Ika.

Iskrcavanje Mikule, u društvu njegovog vjernog pratitelja Krampusa, očekuje se na ikarskom mulu u srijedu 6. prosinca od 17 sati. Ove godine dočekat će ga rekordan broj „obožavatelja“, jer prema riječima organizatora, prijavilo se ukupno 162 mališana, a osim djece sa područja MO Ika i Oprić, pribilježila su se djeca iz Lovrana i okolice, Opatije i okolice, Rijeke, pa čak i iz Lupoglava, Brseča, Mošćeničke Drage, Bakra i Kraljevice.

– Pridite svi ki ste se zapisali, deca i roditelji na pet ur i dočekajte na mule va Ike dva broda ki će dopejat Sv. Nikolu, Krampusa i pokloni. Pridite na vreme, aš Sv. Nikola gre daje z brodun na sedan ur, kazali su organizatori.

Kako su istaknuli, u slučaju lošeg vremena, podjela poklona održat će se u boćariji BK Ika, a pokloni koji se ne preuzmu iste večeri bit će donirani djeci Dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić u Lovranu.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!