Svetom misom te koncertom klape Vinčace i Žejanskih kntadura obilježit će se ovogodišnja Jandrinja @ Žejane

...ilustracija...

…ilustracija…

Žejanci nakon Sv. mise i koncerta spremaju druženje za izvođače i posjetitelje u staroj školi na Žejanama te pozivaju sve ljubitelje dobre glazbe da u Žejanama provedu ugodno nedjeljno poslijepodne.

Žejane – Ove nedjelje , 4. prosinca s početkom u 15 sati, obilježit će se tradicionalni mjesni blagdan ”Jandrinja“, proslava zaštitnika mjesta Sv. Andrije uz Sv. misu u žejanskoj crkvi. U sklopu proslave nakon Sv. mise održat će se i prigodni nastup poznate Klape Vinčace iz Novog Vinodolskog te domaćina – Žejanskih kntadura.

Klapa Vinčace je osvojila brojna priznanja i nagrade – Međunarodnog festivala zborova u Veroni, Festivala klapa u Senju, festivala Melodije Kvarnera do Festivala istarskih klapa u Buzetu. 2000. godine nagrađeni su Prvom nagradom u večeri debitanata na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, nakon toga 7 puta izborili nastup u muškom finalu, a 2015. i 2016. godine klapa je dobila najviše ocjene stručnog povjerenstva i osvojila Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša!

Organizatori iz Mjesnog odbora Žejane i Folklornog društva Žejane vjeruju da će ova vrsna klapa privući značajan broj ljubitelja klapskog pjevanja. Žejanci nakon Sv. mise i koncerta spremaju druženje za izvođače i posjetitelje u staroj školi na Žejanama te pozivaju sve ljubitelje dobre glazbe da u Žejanama provedu ugodno nedjeljno poslijepodne.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!