Svevremene vatre spojile prošlost i sadašnjost @ Lovran

Arhva Liburnija.net

Izložba ostaje otvorena do 10. lipnja, a svi oni koji i nakon tog datuma budu zainteresirani za atraktivne keramičke rukotvorine, mogu ih pronaći u Izložbenom prostoru ”Isa” u Mučićima.

Lovran – Keramika u stotinu različitih oblika i boja, obrađena u tehnikama kakve su se koristile pred stotinama i tisućama godina, ukrasila je ovog utorka galeriju ”Laurus” u Lovranu, zahvaljujući izložbi ”Svevremene vatre” na kojoj su svoje radove izložili članovi udruge Interinova iz Matulja.

– Naziv izložbe crpimo upravo iz te činjenice da je izrada keramike poznata već preko 25.000 godina, a za paljenje keramike potrebna je upravo vatra, jer se ona oblikuje na temperaturama višim od 700 stupnjeva Celzija. Naša udruga bavi se obradom keramike, na način da istražujemo stare tehnike obrade keramike – neolitsku, rimsku, grčku, etrušćansku, srednjovjekovnu – koju povezujemo sa suvremenim oblicima. Dosta smo aktivna udruga, dosad smo uglavnom izlagali u Rijeci i Matuljima, gdje je sjedište naše udruge, te u Rijeci. Ovo nam je druga ovogodišnja izložba, jer smo se početkom godine predstavili izložbom ”Zvončari i keramika”, kazala je predsjednica udruge Ivna Safundžić.

Uz vatru, za predstavljeno šarenilo boja i oblika zaslužne su i ruke Ivne Safundžić, Vesnice Popović, Elde Čekade, Vere Gambar Miščević, Mojce Znidaršič, Roberta Aiudija, Snježane Nemarnik, Nikoline Ružić, Mladena Ivančića, Luigija Montrealija, Duške Gržete, Tomice Gržete i Dubravke Mage. Izložba ostaje otvorena do 10. lipnja, a svi oni koji i nakon tog datuma budu zainteresirani za atraktivne keramičke rukotvorine, mogu ih pronaći u Izložbenom prostoru ”Isa” u Mučićima.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!