Svjetski brodomaketarski šampion Roland Vlahović na službenom prijemu – Potrebne su tisuće sati za izradu jednog broda @ Rijeka

Roland Vlahović istaknuo je kako je jako zadovoljan i ponosan, s obzirom da je potrebno mnogo truda i odricanja te tisuće sati rada za izradu jednog broda.

Rijeka – Lovranski brodomaketar Roland Vlahović na Svjetskom prvenstvu za maketare brodova održanom od 1. do 9. rujna u Galati u Rumunjskoj osvojio je tri zlatne i jednu srebrnu medalju, a apsolutno najboljom maketom proglašena je upravo njegova maketa broda „Pegasus“.

Maketu svog broda HMS Alert, koja je nagrađena zlatnim odličjem, predstavio je na primanju u Primorsko-goranskoj županiji zamjenici župana Marini Medarić, pročelniku Ureda županije Goranu Petrcu te savjetniku za kulturu Sanjinu Dragozetiću.

Na prvenstvu je nastupilo čak 90 brodomaketara s 214 maketa iz raznih zemalja. Osim za brodove Pegasus i HMS Alert, nagrađen je i zlatnom medaljom za brod L`Amaranthe te srebrnom za brod RMS Titanic.

S nove četiri medalje, Vlahović je na međunarodnim natjecanjima osvojio 9 zlatnih te 8 srebrnih medalja čime je potvrdio status najuspješnijeg hrvatskog brodomaketara. Njegov uspjeh na Svjetskom prvenstvu pomogao je i kandidaturi Hrvatskog saveza brodomaketara te će Rijeka ugostiti Svjetsko prvenstvo brodomaketara 2020. godine. Put i boravak u Rumunjskoj pomogli su Hrvatska zajednica tehničke kulture, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka te Općina Lovran.

Roland Vlahović istaknuo je kako je jako zadovoljan i ponosan, s obzirom da je potrebno mnogo truda i odricanja te tisuće sati rada za izradu jednog broda. Nedavno se počeo baviti i izradom brodova od papira, što je trenutno na brodomaketarskoj sceni jako popularno i sve je veća konkurencija. Na mnoga prvenstva ide sam, a što se tiče Svjetskog prvenstva, prati ga Hrvatski savez brodomaketara. Zamjenica Medarić čestitala mu je na velikom uspjehu, ali i na dovođenju Svjetskog prvenstva u Rijeku 2020. godine te uručila prigodne poklone Primorsko-goranske županije.

D. Ž. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net