Svjetski dan kazališta proslavite uz Kästnerove Blizanke @ Opatija

blizanke

Predstava je namijenjena djeci srednjeg uzrasta, odnosno od 7 do 11 godina starosti, a povodom Svjetskog dana kazalište cijena ulaznice iznosi simboličnih 20 kuna.

Opatija – Svjetski dan kazališta Opatijci će proslaviti uz predstavu ”Blizanke” Dječjeg kazališta Dubrava nastalu po poznatom djelu slavnog njemačkog pisca dječjih priča Ericha Kästnera, i to u četvrtak 27. ožujka, u dvorani opatijskog hotela Adriatic s početkom u 18 sati.

Redatelj ovog djela koje prati neobično otkriće dviju djevojaka – Lotte i Luise – koje tijekom burnog ljetovanja saznaju da su blizanke, je Oliver Frljić, dok u glavnim ulogama igraju Jelena Vukmirica Makovičić, Zrinka Kušević, Dean Krivačić te Maja Katić.

Predstava ”detektivskog žanra” u kojem se Kästner najbolje snalazi prati djevojke koje pokušavaju saznati odgovore na svoja brojna pitanja – zašto su se njihovi roditelji rastavili? Zašto su krili da svaka od njih ima sestru blizanku? Zašto izgleda da je njihovim roditeljima karijera važnija od djece? Da bi odgovorili na dio ovih pitanja blizanke se odlučuju na zamjenu. Lotte, koja je do sada živjela s mamom, će otići do tate, a Luise do mame. Usput, one se nadaju i da će uspjeti pomiriti roditelje i ostvariti pravo svakog djeteta na obitelj.

Predstava je namijenjena djeci srednjeg uzrasta, odnosno od 7 do 11 godina starosti, a povodom Svjetskog dana kazalište cijena ulaznice iznosi simboličnih 20 kuna. Inače, Svjetski dan kazališta je akcija koju je pokrenuo ITI – Internacionalni teatarski institut, međunarodna organizacija osnovana s ciljem povezivanja kazališnih ljudi. Svake se godine 27. ožujka u tisućama kazališta širom svijeta čita međunarodna poruka, kako bi se javnost podsjetilo na snagu izvedbenih umjetnosti i umjetničkog stvaralaštva.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u prodajnim mjestima Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici i u uredu na adresi Maršala Tita 101 (bivši turistički ured), te u trgovinama Foto Revija i Antikvarijat Ex Libris u Rijeci. Do ulaznica se može i putem on-line prodaje.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!