Svjetski poznati jazz bubnjar Tullio De Piscopo nastupa u Dragi

Impresivna je lista suradnji koje je ostvario tijekom dugogodišnje karijere, a na popisu suradnji su i Lucio Dalla, Fabrizio De André, Pino Daniele, Manu Chao… Ulaz je slobodan…

Mošćenička Draga – Ovog četvrtka, 19. kolovoza na draškoj rivi u 21,30 sati, u organizaciji Zajednice Talijana M. Draga, Universita Popolare iz Trsta i Talijanske Unije Rijeka, te pod pokroviteljstvom Konzulata Republike Italije u Rijeci, održava se koncert svjetski poznatog bubnjara Tullia De Piscopa koji će zasvirati i zapjevati u pratnji benda Blues Metropolitano.

Tullio De Piscopo (rođen 24. veljače 1946. u Napulju) talijanski je bubnjar, udaraljkaš i pjevač. 1969. preselio se u Torino, a dvije godine kasnije preselio se u Milano, gdje se pridružio kvintetu Franco Cerri, nakon čega je započeo uspješnu karijeru kao bubnjar, svirajući s mnogim međunarodnim umjetnicima, uključujući Gerryja Mulligana, Cheta Bakera, Stéphanea Grappellija, Massima Urbanija, Gila Evansa, Slidea Hamptona, Dona Coste, Tonyja Scotta, Ástora Piazzollu, Aldemara Romera, Gata Barbierija, Eumir Deodato, Mina, a na popisu suradnji su i Lucio Dalla, Fabrizio De André, Pino Daniele, Manu Chao i drugi.

Između 1970-ih i 1980-ih, De Piscopo je u nekoliko navrata svirao s bas gitaristom Pinom Prestijem, s kojim je uspostavio jednu od najboljih ritam sekcija na talijanskoj glazbenoj sceni, dok je 1974. i 1975. bio član sastava New Trolls. De Piscopo je 1974. izdao svoj prvi samostalni album, Suonando La Batteria moderna. Jedna od njegovih najuspješnijih pjesama je “Andamento lento”, koja je osvojila Festival bar 1988. Njegov singl iz 1983. “Stop Bajon (Primavera)” dostigao je 58. mjesto na britnanskoj top ljestvici u ožujku 1987. Njegova pjesma “Radio Africa” ​​iz 1985. (koju su napisali Lino Nicolosi i Dora Carofiglio) bila je suradnja s gvinejskim pjevačem Moryjem Kantéom.

error: Content is protected !!