Tamara Brusić i Klapa Tić osvojili Rijeku – Raspjevana riječka večer dokazala ljubav Rijeke i MIK-a

U ukupnom plasmanu, nakon dvije festivalske večeri vode Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom “Mama fala ti” i s 38 bodova, druga je Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” i sa 37 bodova, dok su treći Tamara Brusić i klapa Tić sa skladbom “Lipa pismo moja” i bodom manje.

Rijeka – MIK se, u svojoj drugoj festivalskoj večeri, vratio u svoju matičnu luku, u Rijeku. Trg Riječke rezolucije bio je ispunjen pozitivom, pravom mikovskom atmosferom koja je sjedinila riječku publiku i omiljeni festival, a glazba se razlijevala središtem grada na Rječini.

Sve je počelo uvodnom špicom festivala, a potom su na pozornicu izašli svi izvođači i svi zajedno otpjevali pozdravnu pjesmu “Dobra van večer”, a publika je drage mikovce pozdravila velikim pljeskom. Mikovce je, u ime domaćina pozdravio gradonačelnik Vojko Obersnel i naglasio kako je veza MIK-a i Rijeke trajna te poželio publici i mikovcima lijepu zajedničku večer i direktoru festivala uručio najnoviju knjigu “Tajanstveni morčić”. U ime festivala zahvalio se direktor MIK-a Andrej Baša, koji je naglasio kako je Rijeka oduvijek držala do svoje tradicije, čestitao na tituli Europske prijestolnice kulture 2020. i izrazio želju da i MIK bude dio te velike priče. Nakon prigodnih riječi Baša je Obersnelu uručio prigodan dar – mikovski brod, rad umjetnika Saše Jantoleka.

Nakon uvodnog dijela voditelji, Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin na sebi svojstven način vodili su festivalsku večer i oduševili publiku, a poseban trenutak bilo je pojavljivanje njihovih dvojnika – dva dječaka koji su preuzeli pozornicu na veliko iznenađenje i oduševljenje publike. Tako su Mitja Kirinčić i Andro Vodopija postali Mario i Robert i majstorski odradili svoje uloge.

Na pozornici su se redale mikovske note, a nakon izvedbe svih 18 skladbi, publika je putem glasačkih listića odabrala najdraže, dok se na pozornici odvijao revijalni program u kojem su oduševile mlade pjevačice iz Osnovne škole Fran Franković Sara Puljak, učenica 5. razreda te Lucija Ivanović učenica 7. razreda koje su izvele dva mikovska hita, a nakon njih, u revijalnom su dijelu zapjevali znani mikovci i mikovke: Davor Tolja, Joso Butorac, Duško Jeličić, Martina Majerle i Gina Picinić.

A nakon revijalnog dijela došao je trenutak i za proglašenje triju skladbi s najvećim brojem glasova riječke publike. Tako je treće mjesto sa 61 glasom osvojila je skladba “Jubav va tebe” (Aleksandar Valenčić/Suzana Blečić/Aleksandar Valenčić) u izvedbi Vivien Galletta, drugo mjesto osvojila je Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) koja je osvojila 102 riječka glasa, dok je dominaciju dama zaokružila Tamara Brusić koja je uz pratnju klape Tić osvojila 109 glasova i sa skladbom “Lipa pismo moja” odnijela pobjedu.

U ukupnom plasmanu, nakon dvije festivalske večeri vode Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom “Mama fala ti” i s 38 bodova, druga je Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” i sa 37 bodova, dok su treći Tamara Brusić i klapa Tić sa skladbom “Lipa pismo moja” s 36 bodova.

Mikovska će karavana put Krka, gdje će zapjevati svoju treću festivalsku večer i to na Trgu Krčkih glagoljaša, s početkom u 21 sat.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!