Teatar Oz kreće na turneju s dječjom predstavom ‘Cirkus Kumulus’

Da bi pobudili kreativnost i maštu djece i odraslih, scena i kostimi ove prestave su multifunkcionalni, međusobno se prožimaju i transformiraju a predmeti i rekviziti poprimaju nova značenja.

Lovran – Teatar Oz (The flying Theater) kreće na mini turneju u listopadu (Buzet, Pula, Rijeka, Lovran, Novigrad, Mali Lošinj, Duga Resa, Pazin…) sa svojim kazališnim svijetom za djecu i to sa najnovijim ostvarenjem pod nazivom “Cirkus Kumulus”.

– “Cirkus Kumulus” je zabavna i edukativna eko-cirkusko-glazbena predstava za djecu predškolskog i ranijeg školskog uzrasta inspirirana animiranim filmom Beatlesa ”Yellow submarine“ i Balogovom pričom o Sivici. Priča je to o veselom gradu na plutajućem oblaku kroz koju će glumačka ekipa na vrlo simboličan i poetičan način progovoriti o aktualnim ekološkim problemima, ljudskom otuđenju, dobru i zlu, promovirati kreativno mišljenje i izražavanje, intelekt, važnost prijateljstva te osmijeha kao lijeka ljudske duše. Za vas će igrati: glazbenik, profesionalni mimičar i plesna umjetnica, dok su glazbu ove predstave “začinili ” renomirani Belfast food, poručili su iz Teatra OZ.

Da bi pobudili kreativnost i maštu djece i odraslih, scena i kostimi ove predstave su multifunkcionalni, međusobno se prožimaju i transformiraju a predmeti i rekviziti poprimaju nova značenja.

– Djeca će u predstavi slušno i vizualno doživjeti instrumente reciklirane iz smeća i predmete u svakodnevnoj upotrebi koji se transformiraju i zvuče kao prava glazbala. Instrumenti se ne koriste samo za sviranje već i kao glas. Tako je zvuk usne harmonike glas Plavog vlaka, dok se klarinetom uživo sporazumijeva Gospon’ Klarić, a Bojica svira na svojim kuhinjskim instrumentima. Song ”Plavi vlak“ u stilu Belfast fooda, zasigurno će oduševiti malu publiku. Ostala atmosferska glazba proizlazi iz opusa velikih skladatelja pisanih za klarinet poput Mozartovog koncerta za klarinet u a-duru, dodali su iz OZ-a.

Izvođači su Jorge Correa Bethencourt, Anton Železnik, Lorena Žuvić, režiju i dramatizaciju teksta i songova potpisuje Mihaela Sirotnjak Železnik, dok su za kostime zadužene Luči Vidanović i Lorena Žuvić. Ekipa iz Belfast fooda napisala je glazbu, majstor tona i rasvjete je Zoran Dumučić, a scene Lorena Žuvić, Toni Železnik i Anja Ferenčić. Predstava traje 45 minuta, a prilagođena je za djecu stariju od 3 godine.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net