Tečaj šivanja i krojenja @ Tošina

Predavanja i praktični rad održavat će se dva do tri puta tjedno, četvrtkom i petkom popodne od 16,30 do 20 sati i subotom ujutro od 10 do 14 sati.

Volosko – Udruga za promicanje kreativnosti Merlin i ove godine organizira tečaj šivanja i krojenja u prostorijama Mjesnog odbora Tošina, ulica G. Verdija 23, od 12. do 25. studenog 2012.

– Na tečaju šivanja i krojenja u Merlinu naučit ćete se koristiti šivaćim strojem, osnove krojenja i šivanja te izraditi vlastite odjevne predmete. Tečaj je organiziran u manjoj grupi polaznica/ka s individualnim pristupom, s puno vježbi, praktičnih primjera i ‘trikova’ za uspješno i zabavno šivanje. Početnički tečaj krojenja i šivanja traje 30 sati i pruža osnovne temelje korištenja šivaćeg stroja, znanje izrade jednostavnijih odjevnih predmeta (suknje i košulje), popravke odjeće, krojenje iz Burde i modifikaciju kroja prema vlastitim mjerama te izradu patenta, rukava, okovratnika na osnovu kojih se može dalje napredovati samostalnim radom ili nastaviti. Napredni tečaj od 30 sati obuhvaća izradu hlača, džepova, promjenu patenta te krojenja i šivanja sakoa ili jakne sa postavom. Radionica je opremljena modernim šivaćim strojevima (za svaku polaznicu /ka), profesionalnim glačalom, krojačkim stolom i lutkom, strojevima za porubljivanje, a može se učiti i na vlastitom stroju za šivanje. Za radionicu je potrebno donijeti vlastiti materijal za izradu željenog odjevnog predmeta, istaknuli su u Udruzi.

Predavanja i praktični rad održavat će se dva do tri puta tjedno, četvrtkom i petkom popodne od 16,30 do 20 sati i subotom ujutro od 10 do 14 sati.

Prijave se primaju na 091 7894481 i na merlin1@optinet.hr.

Serena Calderara/ Liburnija.net
Foto: www.merlinpula.hr

error: Content is protected !!