Tema je – žena! Treća ČA-čitalnica održava se krajem mjeseca, još je tjedan dana ostalo za prijavu @ Kastav

Arhiva

Rok za slanje prijavnica ističe za tjedan dana, točnije 19. rujna, a natjecatelji su podijeljeni u tri kategorije – učenici od 1. do 4. razreda, učenici od 5. do 8. razreda te natjecatelji od 15 godina naviše.

Kastav – Treće izdanje natjecanja u interpretativnom čitanju proznih književnih i neknjiževnih tekstova na čakavskom narječju, ČA-čitalnica, održat će se 29. rujna u Gradskoj vijećnici u Kastvu, a planirano je da se učenici od 1. do 8. razreda natječu u prijepodnevnim satima (predviđen početak u 9 sati), a učenici srednjih škola i odrasli u poslijepodnevnim satima (predviđen početak u 17 sati).

Rok za slanje prijavnica ističe za tjedan dana, točnije 19. rujna, a natjecatelji su podijeljeni u tri kategorije – učenici od 1. do 4. razreda, učenici od 5. do 8. razreda te natjecatelji od 15 godina naviše.

– Podsjetimo: čitaju se isključivo čakavski prozni tekstovi u svim idiomima našega zavičaja. Nastavljamo s dodjeljivanjemi posebne nagrade za najbolje ostvarenu temu ovogodišnjeg natjecanja, a to je „Ona“. U ovu zamjenicu stanu sve majke, sestre, none, kuharice, šilice, mlekarice, susede, meštrice, otročice, prijatelice, ćakulone, štrige i dobrice. Tema je, ukratko – žena. Vjerujemo da je Ona uistinu neiscrpna i inspirativna tema, stoga se unaprijed radujemo vašim istraživanjima postojećih, ali i stvaranju novih proznih tekstova na ovu temu. Naravno, ovo nije jedina tema: vi ste naš izvor mnogih životnih priča koje zajedno čuvamo od zaborava i kreatori naše raznolikosti. Vi birajte što nam želite čitati! I dalje su nam jednako važni tekstovi naših odraslih, ali i malih ČA-ljubitelja, onih koji su rojeni s njin, ali i onih koji su ga zavoljeli i naučili iako nije njihov materinji jezik, kazali su Dragica Stanić, Karmen Šimetić i Dubravka Uroda, autorski tim ČA-čitalnice.

Za svaku od tri kategorije natjecatelja dodijeljuje se nagrada povjerenstva najuspješnijem čitatelju i nagrada publike, uz koje će se dodijeliti i posebna nagrada povjerenstva najboljem za najuspješnije ostvarenu ovogodišnju temu ČA-čitalnice, Užanci u svakoj kategoriji.

Više informacija i potrebni obrasci dostupni su na stranicama Grada Kastva.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net