Tematsko – izložbena manifestacija “Titanic” @ Trsat

prsluk_titanic

Ulaz je za sve posjetitelje slobodan, a vrata Gradine se otvaraju u 21.30 sati.

Rijeka – Tematsko – izložbena manifestacija “Titanic” održat će se ove subote, 26. lipnja, s početkom u 21:30 na Gradini. “Titanic” je tematsko-izložbena manifestacija bazirana na slavnom brodu Titanic odnosno poveznici grada Rijeke i Titanica preko oceanskog parobroda Carpathia koji je plovio na relaciji New York – Rijeka i koji je prvi pristigao u pomoć potonulom Titanicu te spasio preživjele putnike i članove posade s Titanica.

Posjetitelji ove manifestacije imati će se prilike fotografirati za uspomenu i to na replici prove poznatog broda po uzoru na prizor iz istoimenog filma koja će biti smještena na kuli, također, posjetitelji će moći prošetati Gradinom te pogledati izložbene eksponate na više različitih lokacija te se upoznati s ovim slavnim brodom i njegovom poveznicom s gradom Rijekom, a sve uz prigodnu glazbenu kulisu.

U izložbenoj postavi naći će se i izložbeni eksponati s izložbe “Titanic – Carpathia” koja je bila postavljena povodom 100 godina od najpoznatije pomorske tragedije u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka koji je službeni partner ove manifestacije, a jedan od zanimljivih eksponate je i replika jednog od pet sačuvanih prsluka za spašavanje na svijetu, odnosno jedinog u Europi i to onog koji je izložen u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.

U ponedjeljak, 28.07. na rasporedu je tragikomedija “Partija remija” u interpretaciji histrionskih doajena Žarka Potočnjaka i Branke Cvitković. Ulaznice za predstavu moguće je kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini i u Dallas music shopu po cijeni od 60kn u pretprodaji, odnosno 80kn na dan predstave. Predstava počinje u 21.30 h.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!