Teniski turnir Istarska rivijera okupio je više od 150 kvalitetnih mladih tenisača svjetskog ranga @ Opatija

tenis_klub_otvorenje_sator_dvorana_2015_opatija

Tada će se u finalu, koje počinje u subotu u 11 sati, naći najbolji tenisači među uistinu jakom konkurencijom iz čak tridesetak svjetskih zemalja, koji će se boriti za glavnu nagradu iz fonda ”teškog” 10 tisuća dolara.

Opatija – Teniski turnir Istarska rivijera okupio je stotinu i pedeset kvalitetnih predstavnika ”bijelog sporta” na opatijskim teniskim terenima, kao i na terenima TK Kvarenr u Rijeci, a 44. izdanje ovog poznatog Futures natjecanja započelo je proteklog vikenda i igrat će se tjedan dana, do subote 26. ožujka. Tada će se u finalu, koje počinje u 11 sati, naći najbolji tenisači među uistinu jakom konkurencijom iz čak tridesetak svjetskih zemalja, koji će se boriti za glavnu nagradu iz fonda ”teškog” 10 tisuća dolara. Organizatori su na tiskovnoj konferenciji pred početak natjecanja istaknuli kako se radi o najmasovnijem i jednom od najjačih turnira toga ranga u svijetu, na kojem će rekete ukrstiti mladi i perspektivni igrači rankirani iznad 200. mjesta na svjetskoj ljestvici. Popularnost turnira potvrđuje i činjenica da je ove godine bilo više od 400 prijava za natjecanje, ali i podatak da je upravo Istarska rivijera u protekla četiri i pol desetljća bila odskočna daska za mnoge tenisače koji su stigli do samog vrha svjetskog sporta.

– Prva tri turnira održana su u Rovinju, Poreču i Puli. Nakon 33 godine ponovno se igra turnir Istarska rivijera u našemu gradu i na terenima tenis kluba Opatija. Prijavilo se ukupno 145 tenisača iz 24 zemlje svijeta. Tenisači dolaze iz Rusije, Norveške, Švicarske, Španjolske, Austrije, Srbije, Poljske, Slovenije, Italije, Rumunjske, Njemačke, Crne Gore, Brazila, Češke, Belgije, Liphenštajna, Mađarske, BiH, USA, Makedonije, Slovačke, Argentine, Francuske i naravno Hrvatske. Od ukupnog broja prijavljenih, njih 121 moraju kroz kvalifikacije izboriti mjesto u glavnome turniru. Mjesta ima samo za 8 najboljih. U glavnome turniru nastupit će 32 tenisača. Naš klub kao domaćin dobio je pravo na jedno mjesto u glavnome turniru. Dino Bonetta pokušati će osvojiti prve bodove za listu najboljih tenisača svijeta! Održana su 3 kola i još preostaje jedno kolo kvalifikacija. Kiša je danas spriječila nastavak. Do 3. kola uspio se dobrim igrama plasirati naš tenisač Ivor Eržišnik, ali je izgubio susret, tako da neće nastupiti u glavnome turniru. Naši članovi Marko Boltužić, Andrej Omeragić, Karlo Kajin, Nemanja Kralj i Matija Žugić zaustavljeni su u 1. kolu kvalifikacija, poručili su iz Tenis kluba Opatija.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!