Testiranja na COVID-19 za goste ove subote na izdvojenim lokacijama diljem Kvarnera

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Nastavni zavodom za javno zdravstvo PGŽ i Domom zdravlja PGŽ ugovorila je dodatne mobilne timove za testiranja na COVID-19 na svim kvarnerskim subregijama

Opatija – Turistička zajednica Kvarnera u suradnji sa sustavom turističkih zajednica, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, Domom zdravlja PGŽ te Stožerom civilne zaštite PGŽ aktivno radi na pripremi turističke sezone, usprkos svim okolnostima koje trenutno vladaju.

-U očekivanju povećanog broja dolaska gostiju povodom predstojećeg vikenda i Praznika rada (1. svibnja), s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ i Domom zdravlja PGŽ ugovorili smo organizaciju dodatnih mobilnih medicinskih timova koji će provoditi PCR i brza antigenska testiranja na gotovo svim kvarnerskim subregijama. Mobilna testiranja organizirana su na način da će se uzorci na svim lokacijama diljem Kvarnera uzimati u subotu prema točno određenoj satnici, istaknuli su iz TZ Kvarnera.

Istaknuli su kako je, uz sve ostale promotivne aktivnosti koje trenutno provode na tržištima koja su u ovom trenutku najbitnija i s kojih je najrealnije za očekivati da bi gosti mogli doputovati, ovo još jedan važan korak koji se od nas kao destinacije očekuje kako bi se gostima olakšlao povratak u njihove matične zemlje.

-S obzirom da očekujemo pojačani broj dolazaka za predstojeći vikend i Praznik rada organizirali smo 20-ak dodatnih punktova za provođenje testiranja na COVID-19 koji će se nalaziti u nekoliko kvarnerskih destinacija, i to u hotelima, kampovima ili na drugim lako dostupnim i frekventnim lokacijama u mjestima. Time nastojimo našim gostima omogućiti da se testiraju na lokaciji što bliže mjestu gdje provode svoj odmor, te im tako garantiramo siguran boravak na Kvarneru ali i lakši i jednostavniji povratak u njihove matične zemlje. Kvarner je još lani dokazao svoju sposobnost da se brzo prilagodi neočekivanoj kriznoj situaciji koja je zavladala na svjetskoj razini, te smo unatoč svim okolnostima po broju ostvarenih noćenja tijekom ljetnih mjeseci bili u samom vrhu Hrvatske. Zato pratimo i neprestano se prilagođavamo aktualnoj epidemiološkoj situaciji i radimo sve što možemo da i gostima ali i njihovim domaćinima tj. smještajnim objektima pružimo adekvantu pomoć i sigurnost. Tako su u pripremi i svi ostali zdravstveno-sigurnosni elementi koje će naši gosti očekivati na destinaciji – organizacija dodatnih lokacija za provođenje testiranja u ljetnim mjesecima, održana je edukacija za iznajmljivače u suradnji s županijskim Nastavnim zavodom i Domom zdravlja, izrađuju se nove upute, smjernice i preventivni postupci za sve smještajne objekte i goste, u planu su i edukativne radionice za hotele i kampove… Također, Turistička zajednica Kvarnera uključit će se i na posebno pripremljenu platformu na kojoj će biti dostupne informacije o svim centrima za testiranje na COVID-19 ali i hitne službe, a sve s ciljem kako bi gostima pružili brzi pristup informacijama koje će ove godine biti najtraženije, kazala je direktorica dr.sc. Peršić Živadinov.

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net