Težak poraz Opatijaca na Kantridi

Kazna je stigla u 20 minuti, kad je u kaznenom prostoru srušen Perković, a Valenta sigurno realizirao prvi od danas tri dosuđena jedanaesterca za vodstvo gostiju 0:1.

Rijeka – Nakon serije od tri pobjede u nizu, Opatijci su rezultatski (iako po igri nisu zaslužili) teško stradali na „domaćoj“ Kantridi, od mlade i poletne ekipe Jadrana iz Poreča.

Igrači u crno-bijelim dresovima bolje su otvorili utakmicu i stvorili nekoliko izglednih prilika, no Pejanović i Cvetković ih nisu iskoristili. Kazna je stigla u 20 minuti, kad je u kaznenom prostoru srušen Perković, a Valenta sigurno realizirao prvi od danas tri dosuđena jedanaesterca za vodstvo gostiju 0:1. Domaćini, preko mladog Bogolina, koji je izborio i realizirao najstrožu kaznu, poravnavaju za 1:1, s kojim rezultatom se odlazi na odmor. Drugo poluvrijeme bolje otvaraju Porečani, koji iz opravdano dosuđenog jedanaesterca, u 51′ ponovo dolaze u vodstvo 1:2. Imali su Opatijci ponovo vrlo izgledne prigode za poravnanje, no Pejanović i Bogolin nisu dovoljno prisebni i precizni.

U završnici utakmice, do izražaja dolazi brzi i za Opatijce neuhvatljivi Maružin, čijom zaslugom, najprije, Valenta u 73′ povisuje na 1:3, a u 87′ solo akciju završava zgoditkom za konačnih 1:4.

3. HNL ZAPAD
Datum: 13.10.2018.
Kolo: 10
Kategorija: SENIORI
Igralište: Kantrida
Suci: Vlatko Jurešić (Zagreb), Branimir Milačić (Zagreb), Mateo Jakopec (Zagreb),4.sudac: Ivor Firm (Zagreb)
Delegat: Stjepan Benčić (Karlovac)
Doktor: Mateo Madunić

NK OPATIJA – NK JADRAN 1 : 4 ( 1 : 1 )
NK OPATIJA:
Lovrić, J.Rudan, Kurilić, M. Jukičić, Krešić, Flego (54′ Šolić), Pejanović, Furijan, Cvetković (46′ Lazić), I.Kovačević, B.Bogolin (62′ T.Rudan)
Trener: Zoran Bogolin

NK JADRAN: Pavlić, Leko, Užila, Romić, Sumić, Maružin, Videkić, Valenta, Radman (72′ Dujanić), Vizlo (46′ Tomić), Perković (63′ Kepčija)
Trener: Danijel Jumić

Strijelci:
0:1 Emanuel Valenta u 20′ iz 11m
1:1 Anton Baltazar Bogolin u 39′ iz 11m
1:2 Emanuel Valenta u 52′ iz 11m
1:3 Emanuel Valenta u 73′
1:4 Loren Maružin u 87′

Žuti karton: Krešić, Kurilić, I.Kovačević (NK Opatija), Užila (NK Jadran)

Mladen Sinožić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!