Thalassotherapia Opatija i Medicinski fakultet Rijeka organiziraju tečaj tradicionalne kineske medicine

Predavači su istaknuti stručnjaci, a tečaj će se fokusirati na edukaciju o teoriji i metodama TCM-a u ispitivanju patoloških stanja dominantno vezanih uz kroničnu bol, periferne vaskularne bolesti i alergije kao i analizu različitih sindroma i dijagnostičkih metoda.

Rijeka/Opatija – Prvi stupanj Međunarodnog tečaja tradicionalne kineske medicine, pod nazivom „Temeljni principi liječenja kronične boli, perifernih vaskularnih bolesti i alergija“, održat će se u dva navrata tijekom vikenda – 24. i 25. studenog  te 1. i 2. prosinca – na Medicinskom fakultetu Rijeka i Thalassotherapiji Opatija.

Predavači su istaknuti stručnjaci – izv.prof. Yu Xueqin, mag. TCM, prof.dr. Hou Liping, dr.med., dr.TCM prof.dr.sc.Li Xia, dr.med., dr.TCM, dr. Rade Štampalija, spec. Anesteziolog, prof.dr.sc. Ante Simonić te dr.sc. Rita Zhao Simonić.

– Dijagnoza u tradicionalnoj kineskoj medicini (TCM) temelji se na dijagnostici bolesti i otkrivanju odvojenih sindroma kroz ispitivanje teorije i metodologije TCM-a. Ona je most za povezivanje osnovne teorije TCM-a s kliničkim posebnostima. Tečaj će se fokusirati na edukaciju o teoriji i metodama TCM-a u ispitivanju patoloških stanja dominantno vezanih uz kroničnu bol, periferne vaskularne bolesti i alergije kao i analizu različitih sindroma i dijagnostičkih metoda, kazali su organizatori – Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Thalassotherapia Opatija te Sikl Road Centar iz Zagreba.

Prvi stupanj ovog predavanja obuhvaća teme – „Tradicionalna kineska medicina i integrativna medicina“,  „Kineska filozofija u održavanju zdravlja“, „Kompatibilnost / sličnost između TCM i zapadne / standardne medicine“, „Akupunktura u liječenju kronične boli“, „Teorijska osnova TCM-a“, „Dijagnostičke metode: pregled, slušanje, olfaction“, „Opći uvod i rasprava o akupunkturi i acomoxu“, „Opći uvod: obrazovanje načela akupunkture i acomoxa“,  „Propisi i metode akupunkture kompatibilnosti“, „Opći uvod o tuina masažu, opća načela“ te „Opći uvod – svojstva i djelovanja kineskog ljekovitog bilja (CMH), obrada CMH, kompatibilnost CMH, kontraindikacije CMH, doziranje i administracija, specifičnosti“.

– Tečaj tradicionalne kineske medicine namijenjen je liječnicima i ostalim djelatnicima medicinske struke zainteresiranim za to područje,  npr. fizioterapeutima.  Upisi  su u tijeku, a prijavnica i sve dodatne informacije nalaze se na mrežnim stranicama Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Thalassotherapia Opatija, istaknuli su organizatori.

 

 

error: Content is protected !!