The Show Must Go On @ Gradsko vijeće Opatija

liburnijanet_majice_natpis_sm…Dragi čitatelji, budući da je portal liburnija.net multimedijalnog karaktera, odlučili smo vam priuštiti multimedijalno iskustvo uživanja u jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Opatije. Kako bi vaš užitak bio čim veći, predlažemo da pokrenete video-clip pjesme ‘The Show Must Go On’ grupe ‘Queen’ tijekom čitanja izvještaja sa sjednice…
Opatija – Virtualni rat između predstavnika vlasti i opozicije nastavio se i na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, a žrtva ”prekomjernog granatiranja” iz oporbenih redova i nemogućnosti vlasti da ga zaštiti bio je dogradonačelnik Ernie Gigante Dešković… Uz majice s natpisom ”Portal opatijadanas.com – neobjektivno i neistinito” koji su nosili oporbenjaci, ”aktualni sat“ obilježili su pozivi oporbenih vijećnika za ostavkom zamjenika gradonačelnika Ernie Gigante Deškovića.
Zamjerili su mu da je član grupa na Facebooku koje veličaju fašista Gabriele D’Annunzia, odnosno na kojima se mogu pročitati i teze poput ”želim biti carinik na Učki“ te ”Ne mrzi Hrvate! I oni su ljudska bića kao i ti“. Dešković im je odvratio da su djetinjasti i nedovoljno obrazovani, da to su nisu njegovi stavovi, već da su povijest Rijeke i identitet Istre predmet njegovih znanstvenih istraživanja, te da opozicija tako istupa u nedostatku pravih tema. U jednom trenu vijećnik Nikica Pažin dobacio je Deškoviću da je fašist, za što je zaradio opomenu. Ovaj blic-duel ipak je završio rukovanjem Deškovića i Pažina na druženju nakon sjednice.
Opatijsko Gradsko vijeće usvojilo je na današnjoj sjednici prijedlog smanjenja spomeničke rente s tri na jednu kunu po ”kvadratu“. Nakon što je Hrvatski sabor prihvatio inicijativu Grada Opatije za umanjenje dopuštenog raspona unutar kojeg lokalne jedinice određuju spomeničku rentu, propisivanjem minimalne rente lokalnom gospodarstvu je omogućeno da ”lakše diše“. Grad će položaj poduzetnika olakšati i mogućnošću oslobađanja plaćanja rente poslovnih subjekata koji su u uređenje fasada i krovišta svojih objekata uložili vlastita sredstva, doprinijevši time uređenosti Grada.

Liburnija.net: Natpis na oporbenim majicama...

Liburnija.net: Natpis na oporbenim majicama...


U odgovorima na vijećnička pitanja između ostalog se čulo da će početkom sljedećeg polugodišta ”mala škola“ započeti s jednosmjenskim radom, da će razvojna tvrtka ”Opatija 21“ u idućih 20 dana pripremiti prijedlog natječaja za odabir privatnog partnera u projektu garaže tržnica, te da dosad raspoloživi podaci pokazuju da gradske tvrtke u ovoj godini posluju pozitivno.
Umjesto Nikole Kurtija, koji je podnio ostavku, na prijedlog Nezavisne liste Nikice Pažina za člana Odbora za prava nacionalnih manjina, ljudskih prava i nevladine udruge danas je izabran Smail Mašinović. Nije ni to prošlo bez ”showa” – Smail Mašinović, član IDS-a, predložen je od strane nezavisne liste Nikice Pažina, pa se vladajuća većina podijelila oko njegova izbora. Na koncu je izabran sa 10 glasova ”za”, u kojima su se pomiješali oporbenjaci i vladajući, pet suzdržanih i jednog protiv.
Liburnija.net: Sporne Facebook grupe dogradonačelnika Deškovića po mišljenju Akcije mladih...

Liburnija.net: Sporne Facebook grupe dogradonačelnika Deškovića po mišljenju Akcije mladih...


Queen | The Show Must Go On | Music Video

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!