TIBO pronašlo kupca? Dražba još u tijeku, zasad pristigla jedna ponuda teška oko 10 milijuna kuna

Na prvoj dražbi se atraktivno zemljište prodavalo po procijenjenoj vrijednosti od 39,7 milijuna kuna, a zatim polovici toga iznosa – 19,8 milijuna kuna. Kada se ne bi prodalo na trećoj dražbi, početna cijena zemljišta na četvrtom i posljednjem pokušaju prodaje iznosila bi 1 kunu.

Matulji – Prilično je izgledno da će zemljište bivše Tvornice industrijske i brodske opreme (TIBO) u Matuljima pronaći svog kupca na 3. javnoj dražbi koja je upravo u tijeku, a cijena bi mogla iznositi tek četvrtinu procijenjene vrijednosti od gotovo 40 milijuna kuna.

Naime, prema podacima s FINA-inog očevidnika, pristigla je jedna ponuda za kupnju 43 tisuće „kvadrata“ na atraktivnoj poziciji blizu matuljskog centra, ali i radnih zona i to 10 tisuća kuna iznad početne cijene od 9 milijuna i 935 tisuća kuna.

Podsjetimo, ovo je treći pokušaj prodaje putem FINA-inog sustava elektroničke dražbe, a tijekom dosadašnja dva pokušaja nije bilo zainteresiranih kupaca. Na prvoj dražbi se atraktivno zemljište prodavalo po procijenjenoj vrijednosti od 39,7 milijuna kuna, a zatim polovici toga iznosa – 19,8 milijuna kuna. Kada se ne bi prodalo na trećoj dražbi, početna cijena zemljišta na četvrtom i posljednjem pokušaju prodaje iznosila bi 1 kunu.

No, izvjesno je da to neće biti slučaj, budući da je vidljivo kako je netko već ponudio cijenu nešto veću od početne, a dražba ostaje otvorena do 12. ožujka, stoga se može očekivati kako će u posljednjim danima biti i nešto veći angažman potencijalnih kupaca.

Ovaj veliki kompleks, s nekoliko proizvodnih i industrijskih zgrada, nalazi se u zoni gospodarske namjene, što znači da potencijalni kupci imaju mogućnost pretvoriti prostor u neku drugu namjenu.

Pravo na iznos dobiven prodajom ima prvo brodogradilište 3. maj, koje potražuje oko 5 milijuna kuna, a ako se postigne veća cijena, sljedeći u isplatnom redu su radnici koji za zaostale plaće potražuju oko 15 milijuna kuna.

 

error: Content is protected !!