Tijekom 2020. godine Opatijci će se moći spojiti na ‘superbrzi internet’ od minimalno 1000 Mbita/s

Po završetku projektiranja i ishodovanju potrebnih dozvola, krajem prošle godine krenuli su radovi na postavljanju novih generacija mreža i izvedeni su prvi priključci krajnjih korisnika, istaknuli su iz grada Opatije.

Opatija – U Projektu razvoja širokopojasnog pristupa internetu u crnim i sivim zonama pristupa na području Liburnije i Grada Opatije potpisani su sporazumi o komercijalnom interesu s Rune-Crow d.o.o iz Veprinca te s T-com d.d. Zagreb. Po završetku projektiranja i ishodovanju potrebnih dozvola, krajem prošle godine krenuli su radovi na postavljanju novih generacija mreža i izvedeni su prvi priključci krajnjih korisnika.

— Tijekom 2020. godine prema sporazumu i planovima partnera u projektu bit će osiguran priključak na ‘superbrzi internet’ od minimalno 1000 Mbita/s putem optičke mreže za oko 70% objekata na području Grada Opatije. Velika bazna stanica gradi se u Iki, u blizini FMTU-a, a bit će izgrađeno i 50 manjih podstanica. Korisnici će trebati platiti priključak na mrežu, jer je za njega potrebno izvesti manje građevinske radove, a cijena po priključku iznosi 750 kn, istaknuto je na jučerašnjoj redovnoj tiskovnoj konferenciji održanoj u gradu Opatiji.

U OKU KAMERE U sklopu projekta RUNE na optičku mrežu u Sloveniji i Hrvatskoj priključeni prvi korisnici

error: Content is protected !!