Tinsagu project večeras zatvara ovogodišnji Festival gitare @ Kastav

Repertoar Tinsagu Projecta možemo nazvati glazbenim putovanjem kroz povijest japanske tradicionalne glazbe, od srednjovjekovnih skladbi pa do glazbe iz 20. stoljeća.

Kastav – Ponedjeljak, 27. kolovoza rezerviran je za zatvaranje ovogodišnjeg Festivala gitare. Tom prilikom u Kastvu će, u 21 sat, nastupiti Tinsagu project.

– Repertoar Tinsagu Projecta možemo nazvati glazbenim putovanjem kroz povijest japanske tradicionalne glazbe, od srednjovjekovnih skladbi pa do glazbe iz 20. stoljeća. Njihovo putovanje počinje u Okinawi, središtu folklorne glazbe u južnom dijelu zemlje, zatim nas vodi do centralnih regija sa stajalištem na otoku Hokkaido da bi završili na krajnjem sjeveru Japana. Mezzosopran vokalistice Akiko Kozato najčešće je opisivan kao topao i zaokružen, mekan i nemiran, opor i uvjerljiv, a sviranje gitariste Waltera Lupija savršeno nadopunjava koloristi- čan zvuk njezinog glasa. Akiko Kozato diplomirala je na nacionalnom umjetničkom i glazbenom sveučilištu u Tokiju i konzervatoriju Lucio Campiani u Mantovi, Akiko je nastavila svoje studije pod okriljem zbora prestiž- nog milanskog kazališta Teatro alla Scala (La Scala). Nastupala je na mnogobrojnim umjetničkim i glazbenim festivalima širom Azije i Europe izvodeći japansku tradicionalnu glazbu te djela skladatelja klasične i suvremene ozbiljne glazbe. Walter Lupi je akustični gitarist koji dolazi iz svijeta klasične gitare iza sebe ima koncertističku karijeru koja traje već više od trideset godina. Kao solist nastupao je na vrhunskim gitarističkim festivalima širom Europe te dijelio pozornicu sa nekim od najcjenjenijih gitarista na svijetu (Dominic Miller, Stanley Jordan, Sarah Jane Morris, Bireli Lagrene, Roland Dyens, Tommy Emmanuel…). Walter također podučava sviranje gitare sa naglaskom na njegovu osobnu tehniku sviranja nazvanu flatfinger, najavili su organizatori.

N. C. / PodUčkun.net