Tjedan Crvenog križa – "Dani zdravlja i rekreacije"

crveni_kriz_op…u sklopu navedenih događaja 9. svibnja obilježit će se i Dan Europe u suradnji Grada Opatije, Društva Naša djeca i Dječjeg vrtića Opatija…
…u nedjelju se organizira pješačenje s planinarskim društvima pod nazivom ”Homo si va Leprinac“…

Opatija – U uredu gradonačelnika održana je konferencija za medije u povodu najave Tjedna Crvenog križa u Opatiji koji se ove godine odvija pod nazivom nazivom ”Dani zdravlja i rekreacije“ od 9. do 15. svibnja.
Na konferenciji su govorili gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, ravnateljica Crvenog križa Opatija Gordana Grgurina, ravnatelj Ugostiteljske škole Damjan Miletić, dok je rekreativne aktivnosti predstavio Dalibor Korenić, voditelj Kluba sportske rekreacije Gorovo.
Brojne aktivnosti u tjednu Crvenog križa će se odvijati na štandovima opatijske tržnice svakog dana od 8.00 do 12.00 sati. Daje se naglasak na zdravi život i život u skladu s prirodom te eko poljoprivrednom proizvodnjom. Svakome je danu dodijeljena tema (vegetarijanski dan, pa dan vitamina i minerala, dan makrobiotike, dan čaja, dan dječje prehrane, dan rekreacije, dan planinarenja), uz pružanje liječničkih savjeta, mjerenja tlaka i šećera za građane, izložbe, predavanje doc. dr. sc. Alena Ružića na temu “Prehrana i zdravlje – gdje smo i kuda idemo“.
Gradonačelnik je naveo kako Opatija od 2008. nosi titulu Zdravog grada zahvaljujući svojim zdravstvenim i socijalnim programima koji su sve bogatiji i raznovrsniji, a pokroviteljstvo nad organizacijom tjedna Crvenog križa jedna je od nadogradnji na postojeću opatijsku praksu u segmentu poticanja zdravog življenja. Sa Crvenim križem Grad gaji usku suradnju, pa je tako do sada bio partnerom u organizaciji brojnih manifestacija, primjerice preko Kluba 60+, koji je i sada uključen.
ucka_sm1
Opatijski Crveni križ uvijek ovaj tjedan obilježi nekom velikom akcijom. S obzirom na trend poticanja građana na brigu o zdravlju i prevenciji bolesti, ove godine se organizira upravo tjedan zdravog življenja i rekreacije kao poticaj zdravijem životu sugrađana. Ravnateljica Grgurina ističe kako će ove godine svi savjeti o zdravom životu biti ovom prilikom i isprobani u praksi, od zdrave hrane do rekreacije. U nedjelju se organizira pješačenje s planinarskim društvima pod nazivom ”Homo si va Leprinac“.
U sklopu navedenih događaja 9. svibnja obilježit će se i Dan Europe u suradnji Grada Opatije, Društva Naša djeca i Dječjeg vrtića Opatija. Djeca će izvesti prigodan program posvećen Europi, bit će postavljen i štand gdje se zainteresirani mogu informirati o EU,dijelit će se promo materijal, provoditi ankete i sl. Dana 14. svibnja obilježit će se također i Međunarodni Dan obitelji, koji je ustanovila Glavna skupština UN-a 1989. godine.
Voditelj programa je Dražen Turina Šajeta, dok je grad Opatija pokrovitelj ove manifestacije.
Ivan Mellor / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!