Tjedan posvećen glazbi i dokumentarcima: Program na Ljetnoj obilježit će SPFF @ Opatija

solo_positivo _plavi_baner_01

Solo Positivo Film Festival započet će u ponedjeljak, 1. kolovoza projekcijom filma ”Joy Division”, pobjednikom SPFF-a 2010. u 17 sati u UP Jujraj Šporer, no svečano otvaranje održat će se toga dana u 21.30 sati na Maloj sceni Ljetne pozornice, i to uz film ”Arsen Dedić: Moj zanat”.

Opatija – Vodeći festival glazbenog dokumentarnog filma u jugoistočnoj Europi, 7. Solo Positivo Film Festival, idući tjedan doživjet će svoje drugo ”ukazanje” u Opatiji kojoj će donijeti dane ispunjene filmskim i glazbenim događanjima.

Tako će i program Ljetne pozornice biti pun glazbenih dokumentaraca i koncerata, a iznimka će biti nedjelja, 7. kolovoza kada se nastavlja redovni kino-program ”Ljeta na Ljetnoj 2016.” uz projekciju filma ”Ledeno doba: Veliki udar”.

Solo Positivo Film Festival započet će u ponedjeljak, 1. kolovoza projekcijom filma ”Joy Division”, pobjednikom SPFF-a 2010. u 17 sati u UP Jujraj Šporer, no svečano otvaranje održat će se toga dana u 21.30 sati na Maloj sceni Ljetne pozornice, i to uz film ”Arsen Dedić: Moj zanat”. Nakon projekcije filma, oko 23 sata, održat će se koncert grupe Ljetno kino. Tijekom čitavog tjedna održat će se zanimljive projekcije na više lokacija u Opatiji, kao i koncerti i nastupi zanimljivih glazbenih imena među koje spada i Daniel Miller koji ima DJ Night u uturak, 2. kolovoza u 23 sata na Maloj sceni Ljetne pozornice.

Među filmovima svoje će mjesto naći i hvaljeni ”Searching for Sugar Man”, pobjednik SPFF-a 2012. godine, te ”The Possibilites Are Endless”, pobjednik prošlogodišnjeg izdanja. Festival će u subotu, 6. kolovoza u 23 sata zatvoriti koncert grupe Greaseballs.

Cjeloviti program SPFF-a dostupan je na stranicama Festivala Opatija.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!