Tjedni program na Ljetnoj: Filmski hitovi i nastavci popularnih serijala između glazbe i plesa @ Opatija

riccardo_staraj_devil_in_love_2015_ljetna_pozornica_2

Nakon koncerta za početak tjedna, ostatak će uglavnom biti posvećen filmskim aktivnostima, uz jednu plesnu pauzu sredinom sedmice. Svi programi počinju u 21.30 sati.

Opatija – Program na Ljetnoj pozornici ovog tjedna, sasvim neuobičajeno, počinje jednim koncertom. Pred domaćom publikom, Riccardo Staraj i Midnight Blues Band promovirat će novi album ”Midnight Man”, uz gostovanje poznatih glazbenih imena.

Nakon koncerta za početak tjedna, ostatak će uglavnom biti posvećen filmskim aktivnostima, uz jednu plesnu pauzu sredinom sedmice.

U utorak se tako na platnu male scene Ljetne pozornice putuje ”tamo gdje nitko dosad nije putovao”, uz film ”Zvjezdane staze: S one strane”, treći nastavak ”oživljene franšize” pod paskom J. J. Abramsa. Redatelj Justn Lin ponovo je okupio ekipu iz ranijih nastavaka te dodao neka nova slavna imena, pa postavu čine Idris Elba, Zoe Saldana, Sofia Boutella, Simon Pegg…

tjedni_program_srpanj_4_2016

Dan kasnije, gledatelji će se moći nasmijati uz američku komediju ”Traže se pratilje za vjenčanje” koju potpisuje Jake Szymanski, a u glavnim ulogama su Zac Efron, Anna Kendrick, Aubrey Plaza i drugi.

Četvrtak je posvećen plesu, uz gostovanje nacionalnog folklornog ansambla Beriozka iz Rusije, čiji će članovi predstaviti svoj slavni ”tajni ples” i takozvani ”lebdeći korak”.

U petak, vraćaju se ”Istjerivači duhova”, no – u ženskom tijelu. Redatelj Paul Feig ”uskrsnuo” je jednu od najoriginalnijih i napoznatijih komedija osamdesetih, uz novu glumačku postavu. Uloge koje su nekad igrali Bill Murray i Dan Aykroyd pripale su damama, pa su tu Melissa McCarthy i Kristen Wiig. Doduše, Bill Murray i Sigourney Weaver iz prvog nastavka također su dobili uloge u oživljenoj inačici kultnog serijala.

Još jedan serijal stiže u subotu, kada Mat Damon ponovo postaje Jason Bourne, u istoimenom akcijskom trileru. Uz glavnog glumca, nakon jednog nastavka ”pauze”, vraća se i redatelj Paul Greengrass, a u glumačkoj postavi su i Alicia Vikander te Julia Stiles.

Slavni redatelj Steven Spielberg prihvatio se redateljskog stolca u obiteljskoj fantastičnoj avanturi ”BFG: Blagi fantastični gorostas” koja je na repertoaru u nedjelju. U filmu koji je nastao po priči slavnog autora Roalda Dahla naslovnu je ulogu dobio Mark Rylance, uz kojeg su u postavi i Bill Hader te Rebecca Hall.

Svi programi počinju u 21.30 sati.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!