Tjedni program na Ljetnoj pozornici: Pauze između filmova popunit će jazz i cabaret @ Opatija

Arhiva

Arhiva

Liburnia Jazz Festival dvije će koncertne večeri održati u petak i subotu, 1. i 2. srpnja, pri čemu prve večeri novost u hrvatskim razmjerima – silent concert – predstavlja ekipa okupljena prošle godine na Jazz Ex Tempore projektu, a sada dodatno ”uigrana” – sastav Criss-CROss.

Opatija – Prijelazni tjedan između lipnja i srpnja donosi zanimljiv i raznolik program na opatijsku Ljetnu pozornicu – uz kino-hitove među kojima je i jedna ”svježa” premijera, naći će se prostora i vremena i za atraktivan cabaret, ali i malo (nečujnog) jazza.

Criss Cross

Criss Cross

Program u ponedjeljak, 27. lipnja otvara francuski film ”Daleki rođaci: Revolucija”, novi izdanak u popularnoj komičnoj franšizi koju kao redatelj potpisuje Jean-Marie Poiré, dok glavne uloge tumače poznati francuski glumci Jean Reno i Christian Clavier.

Dan kasnije platnom male Ljetne pozornice ”prozujat” će razarači i svemirske krstarice, u novom ostvarenju vjerojatno i najpopularnije svjetske franšize. Film ”Ratovi zvijezda: Sila se budi” prvi je koji je realiziran bez izravnog ”upliva” kreatora Georgea Lucasa, već je ”glavno” ime na ”špici” ono J. J. Abramsa, a glavne uloge uz već poznate ”veterane” ovog serijala kao što su Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher tumače i Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac.

Pauzu u filmskom programu donosi jedna koncertno-plesna večer, nazvana ”Cabaret a la carte” u kojoj sudjeluju Lela Kaplowitz i Karolina Šuša uz glazbenu pratnju Doriana Cuculića, Dina Ivelje i Sandra Legana.

Filmovi se ponovo na malu Ljetnu vraćaju u četvrtak, i to premijerom filma ”Tajna služba”, kriminalističke komedije u kojoj je glavni junak Dwayne Johnson ili The Rock, uz kojega igraju i Aaron Paul, Amy Ryan, Kevin Hart…

Cabaret a la carte

Cabaret a la carte

Liburnia Jazz Festival dvije će koncertne večeri održati u petak i subotu, 1. i 2. srpnja, pri čemu prve večeri novost u hrvatskim razmjerima – silent concert – predstavlja ekipa okupljena prošle godine na Jazz Ex Tempore projektu, a sada dodatno ”uigrana” – sastav Criss-CROss u kojem sudjeluju Elvis Stanić – gitara i harmonika, Marko Ramljak – violina (Dalmacija), Filip Novosel – tambura (Slavonija), Maasej Kovačević – glasovir (Međimurje), Tonči Grabušić – bubnjevi te Damjan Grbac – kontrabas (Istra i Kvarner). Druge večeri skandinavski jazz predstavit će Marius Neset Band.

Tjedan na Ljetnoj pozornici završava, tradicionalno, uz film ”po guštu” najmlađih, animiranu avanturu ”Potraga za Dorom” sinkroniziranu na hrvatski jezik, u kojoj su glasove posudili Filip Šovagović, Ksenija Pajić, Saša Anočić, Suzana Nikolić, Ranko Zidarić, Draško Zidar…

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!