Tjedni retrovizor

Dok se snijeg koji je zabijelio Liburniju (neke više, a neke manje) polako topi, nestaje i pretvara se u blatnu kašu i bljuzgu (tko zna – možda ga još bude i svježeg ovih dana), vrijeme je da se prisjetimo tri najznačajnija događaja iz protekle sedmice.

Da, i snijeg je među njima…

– Dobar cug za dug…

Lova, meni treba lova,
tebi treba lova,
svima treba lova do krova.
(Simona Gotovac)

Događa se sve češće da predstavnici gradske vlasti skaču jedan drugome, ili sami sebi u usta. Dogodilo se to kod tiskovne konferencije na temu ceste Slavići-Kolavići, a dogodilo se i nedavno kod predstavljanja gradskog proračuna za 2013. godinu.

Ako je vjerovati izvještaju s tiskovne konferencije objavljenom na službenim gradskim stranicama, gradonačelnik Dujmić kazao je da ”s obzirom da proračun mora biti uravnotežen, to znači da se može potrošiti onoliko koliko se zaradi”. I onda najavio kredit za Dom umjetnosti, što znači da će se iduće godine potrošiti otprilike pedeset milijuna kuna više nego što se zaradi.

U situaciji u kojoj prihodi stalno padaju, to je ravno situaciji u kojoj nakon što izgubite posao odlučite kupiti novi auto na kredit. Jer, ipak ste vi osoba nekog renomea koja mora držati do sebe, i hej – pa ne može ta kriza potrajati zauvijek…

– Snijeg je vijest

Dolove i brijeg,
zabijelio je snijeg…
(Božićna)

Što jest – jest, snijeg je vijest… Koliko god neobično bilo – u skladu s maksimom da nije vijest kad pas ugrize čovjeka, nego čovjek psa – da se ogromna količina vremena i prostora posvećuje snijegu u prosincu i vrućinama usred kolovoza, snijeg je bio najčitanija vijest ovog vikenda, koju je samo u jednom danu pročitalo oko 10 tisuća ljudi.

Uf, što bi bilo da zatopli za Božić, ili zabijeli usred sezone, strah me i pomisliti…

– Pisne – Govno Stisne

Tko prvi pisne,
govno – stisne…
(Idiotska)

Bolje bi bilo PGS-u da su se držali one dječje brojalice kojom se testirala izdržljivost ”zavjeta šutnje”. Nakon što je Željko Grbac kazneno prijavio načelnika Matulja Marija Ćikovića, i PGS-ovci su protiv toga pisnuli i… Ma, da ne ulazim u detalje, recimo da tek da ”nešto je trulo u državi Danskoj”, a ni u Matuljima politička situacija ne miriše najbolje.

I tko bi ga znao zašto se matuljski PGS ustao u obranu načelnika i napao svog (bivšeg?) istaknutog člana? Nitko. Ah nitko, nitko ništa ne zna, jer krhko je znanje

Davor Žic / Liburnija.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

10 years ago

Tjedni retrovizor

5 years ago