Tjedni retrovizor

Uskrs je došao i prošao, kao i šunkica sa svečanog doručka, a kako je jučer bio Uskrsni ponedjeljak, tako ovotjedni Tjedni retrovizor objavljujemo na utorak, prvi radni dan u ovoj sedmici. Već smo, dakle, izgubili čitav jedan dan, stoga daljnjeg vremena za gubljenje – nema.

– Aprilili

Looking out my monocle
I’m dodging obstacles
(Mac Miller)

Ne znam jeste li shvatili ili uopće primjetili, ali vijest o nagradi Platinasti monokl koji je organizacija akronima SHITE uručila Opatiji bila je osmišljena kao prvoaprilska šala. Ime Matt U. Zaleama, fiktivnog predsjednika fiktivne udruge inspirirano je imenom Metuzalem koje je navodno pripadalo najstarijem čovjeku na svijetu koji je poživio gotovo tisuću godina.

Podaci o prosječnoj turističkoj potrošnji od 1,2 eura po osobi za stariju populaciju također nisu empirički potvrđeni niti poduprijeti ikakvim istraživanjem, no, bez obzira na sve to i bez obzira što nije dobila Platinasti monokl, Opatija se ipak može s pravom prozvati gradom penzionerskog odmora…

– Nije aprilili

Hej, odlazim!
Ne nadaj se, nema pomoći…
(Željko Bebek)

Vijest o IDS-ovu napuštanju vladajuće koalicije ipak nije šala, bez obzira koliko duhovita bila navodna želja predsjedništva da ”iskuša samostalno snagu stranke na izborima”. Stranka još uvijek nije službeno potvrdila ovu informaciju, ali kako doznajemo – sprema se tiskovna konferencija na kojoj će se to i učiniti, a naknadno i najaviti kandidati IDS-a za čelne pozicije…

Datum presice još nije poznat, ali uz malo sreće, mogla bi se održati prije prvog izbornog kruga 19. svibnja.

– Suveniri

Souvenir of sadness
Melting to the madness
Hands up if you feel this
Anyone who has this…
(Korn)

Nakon teksta o nagrađenima na jubilarnom desetom sajmu Kvarner Expo javila nam se putem e-maila Tea Janković, autorica dizajna noža za čišćenje oraha KRTZ! koji je osvojio Grand Prix.

Kako organizatori sajma u svojim materijalima nisu posebno naveli njene zasluge, eto mi to činimo ovim putem, uz poziv da više o čitavoj priči doznate na Facebook stranici.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!