Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Sport, seks i skandal – to je recept, znan kao ”3S” prema mišljenju medijskih teoretičara, uspjeha popularnih medijskih formi, pogotovo u sklopu modernih tabloidnih stremljenja novinske scene…

U ovom tjednom retrovizoru, na jednom mjestu, imamo svo troje!

– Sport

Idemooooooo,
Rijeko mi te volimo!
(Blagdan Band)

A koji drugi sportski događaj smo mogli staviti na ovo mjesto, osim fantastičnog uspjeha NK Rijeka u susretu s njemačkim Stuttgartom na Kantridi? Igralo se, doduše, izvan obuhvata liburnijskih granica, ali su naši stanovnici itekako dali ”obola” u velikoj pobjedi – neki spontanom podrškom, neki glazbenim nadahnućem, a neki nešto manje glazbenim, ali ipak upečatljviim nastupom.

U svakom slučaju, kako se čini da prodaja karata za uzvrat ide daleko bolje od očekivane, neće niti u gostima nedostajati podrške riječkoj ekipi!

– Seks

I klinci to vole
Taj sex iza skole
Jer danas je na Tv
A sutra kod tebe baby
(Pips, Chips & Videoclips)

Seks ovog puta donosimo u literarnom izdanju, jer njime obiluju djela američke književnice Jaqueline Carey, koja je bila gošća ovogodišnjeg izdanja SF & Fantasy festivala Liburnicon što je tijekom vikenda privuko više od 2.000 posjetitelja u opatijsku osnovnu školu.

Svake godine mlada ekipa iz Kulturnog fronta radi korak naprijed u kvaliteti manifestacije koju su podigli od nule, i svake godine zato su nagrađeni sa sve većim brojem posjetitelja, sve zanimljivijim izlagačima i sve više gostiju.

– Skandal

Hey scandal – and all the world can make us out to be fools
Here come the bad news,open the flood gates…
(Queen)

Ok… Možemo se složiti da je ova tema sa skandalom pomalo nategnuta, ali nismo ju ”nategnuli” mi, nego opatijski IDS. Naime, kažu IDS-ovci da je more na Slatini nečisto i da je to problem. Hm? Ma, ne, nije to novi problem, nego onaj otprije par tjedana ili već mjeseci, s početka ljeta, koji je u međuvremenu saniran, no tek je sad došao na dnevni red IDS-ovih tribuna.

U sljedećem javljanju očekujemo par riječi o ukidanju liburnijske tramvajske linije…

Davor Žic / Liburnija.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

1 year ago

Tjedni retrovizor

9 years ago

Tjedni retrovizor

2 years ago
error: Content is protected !!