Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Uf, opet ponedjeljak….

– Pusna filozofija

And Hobbes was fond of his Dram.
And René Descartes was a drunken fart:
“I drink, therefore I am.”
Yes, Socrates himself is particularly missed;
A lovely little thinker, but a bugger when he’s pissed.
(Monty Python)

Ne gre na dobro ovaj naš ovogodišnji Pust. Gdje god pogledaš, umjesto veselja – nemiri i svađe. Tako je nakon promjene lokacije na kojoj se diže centralni matuljski pust, na staroj lokaciji ”zavijorio” Don Fredico, u kojem su mnogi, pa i on sam, prepoznali predsjednika Pusnog društva Fredija Šainu. Onda su se u čitavu priču uvukla prepucavanja, optužbe i podmetanja, pa ćemo vjerojatno dočekati i policijski i sudski epilog čitave priče. U međuvremenu, nemirno je bilo i u Zvonećoj, i u Rupi, i u….

Od velike krize i nervoze, čini se da su ljudi zaboravili na ono zbog čega je čitava ova tradicija pokrenuta, pa apeliramo svih da smire strasti i sjete se onog najvažnijeg što Pust nudi. To nisu ni svađe ni tuče, nego – pijane maloljetnice…

– Zima

A šta može zima meni,
Šta mi može, šta mi sme?!
Nek’ mi nosić pocrveni,
Eto to je, to je sve!
(Dječja)

Zima nas je u proteklim danima udostojila počastiti svojim prisutstvom. Taman kad smo brojili visibabe i jaglace po vrtovima, ono – snijeg.

Nije se spustio sve do mora kako je bilo najavljivano, ali to ne znači da neće, jer ako je suditi po vremenskoj prognozi, i idućih dana zadržat će nam se hladno, zimsko vrijeme. No, nije to ni loše – nakon svih onih toplih dana omotanih u južinu i kišu, zbog ovo malo hladnoće barem nam se zimske službe neće u potpunosti opustiti, a važno je da oni uvijek budu na oprezu!

– Langsam aber sicher

Zidam kuću trokatnicu,
miješam malter, motam žicu,
da nam živi, živi rad!
(Magazin)

Stižu nam, čini se, POS-ovi stanovi. Polako, ali sigurno… Taman kad smo već pomislili da će se izgradnja stanova odužiti toliko da će se ”socijalne liste” riješiti prirodnom progresijom…

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!