Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Uf, ponedjeljak…

– Back to White

Vratija se Šime,
Di je bija?
(Tomislav Ivčić)

Dugo je nije bilo, ali priča se da se vratila.

Ne zna se još točno gdje je bila, ali poznato je da njeno odsustvo nije dobro primljeno: kad su vidjeli da je nema, neki su bili toliko šokirani da su pustili da im kola odu nizbrdo, drugi su bili tek nešto prisebniji pa su tek na trubama odsvirali neki marš (u tri p.m.), dok treći nisu vidjeli ništa sve dok nisu osjetili da je nema, ali da ima nečega u suvozačkim vratima njihovog auta – hauba kola koja su puštena nizbrdo.

Ali, sada kad se vratila, sada će biti sve ok. Valjda…

– Pačja škola Kumrovec

Učili su učili, od srijede do petka,
Al’ se nisu makli dalje od početka…
(Dječja)

Nemojte me krivo shvatiti, hvalevrijedna je ova akcija Grada Opatije u kojim se mladim nezaposlenim osobama pruža mogućnost stjecanja dodatne edukacije kako bi se lakše snašli na tržištu rada. Ideja je, kažem, ok – ali je koncept malo profulan.

Jer, jebeš strane jezike i ECDL certifikate, to još nikome nije donijelo posao. Ono što nama treba, u ovakvim uvjetima, jest jedan brzinski tečaj na kojem bi iskusni mentori mlade nezaposlene ljude uvodili u tajne vještine potrebne za naviganje tamnim hodnicima zavoda do novog zaposlenja. Tu bi se našli predmeti kao što su: ”Uvod u korupciju I i II”, ”Osnove stranačkog zapošljavanja”, ”Iskazi i iskaznice”, ”Namještanje natječaja”, ”Daj-dam politička ekonomija”, ”Rukarukumijelogija” i slične vještine.

A prekvalifikacije? Pa, ima i u aktualnom Gradskom vijeću niz onih koji mogu posvjedočiti koliko su one korisne – kad tvoja stranka izgubi na izborima, ti se jednostavno ”prekvalificiraš” iz, recimo, ideesovca u esdepeovca.

– Depresivno

Curi od jutros, od četiri, pet,
Rešilo nebo da potopi svet…
(Đorđe Balašević)

Kaže naslov – depresivno uz južinu.

Da ga jebeš, depresivno je i bez južine…

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

9 years ago

Tjedni retrovizor

7 years ago

Tjedni retrovizor

11 years ago
error: Content is protected !!