Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Negdje u tijeku prošlog tjedna dogodio se zanimljiv paradoks – kalendarski smo prešli iz zime u proljeće, a temperaturno smo krenuli u suprotnom smjeru i iz proljeća, vratili se u zimu…

A što se još drugog događalo u proteklih sedam dana, provjerite u nastavku.

– Sretni ples
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I’m happy
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I’m happy
(Pharrell Williams)

Mali vijećnici, učenici opatijske osnovne škole, ali i brojni opatijski građani, prošlog su tjedna bili sretni, i to su bez ustručavanja podijelili sa čitavom Hrvatskom te na najbolji mogući način obilježili Međunarodni dan sreće.

– Investicije
Links Zwo Drei Vier
Links Zwo Links Zwo
Links Zwo Links Zwo
Links Zwo Drei Vier
(Rammstein)

Nekako s proljeća stižu nam i novi ugostiteljski i ho(s)telski prostori. Vijest sezone, ako ne i godine, svakako je otvorenje Linka, prvog hostela na liburnijskom području koji svojim uređenjem doista odskače od uobičajenog standarda na toj razini smještajne ponude, dok je s druge strane dobro da su se cjenovnom politikom zadržali u ”okvirima realnog”, odnosno da za cijenu prosječnog hotelskog smještaja, nude daleko iznadprosječan prostor.

Čini se da je to politika koja u ovo recesijsko vrijeme ”pali”, pa ju je prihvatio i novootvoreni restoran Volos u opatijskoj sportskoj dvorani, koji je svojim jelovnikom i akcijskom ponudom očito odlučio pokazati da želi privući širu masu od samo ”usputnih” posjetitelja sportske dvorane.

– Balon
Hast du etwas Zeit für mich
Dann singe ich ein Lied für dich
Von 99 Luftballons
(Nena)

Nije Opatija nikad imala 99 balona, ali sada više nema niti onaj jedan, koji je njenom sportu donio pregršt dobrih i lijepih stvari. Umjesto da dočeka nekakvu rekonstrukciju i makar ”konzervaciju”, bivši sportski centar probušen i rasturen burom u iznimno lošem stanju dočekao je još jedan natječaj za prodaju, ovog puta po bitno promijenjenim uvjetima.

Možda više balon Opatiji i nije potreban – iako postoje brojne lokacije u gradu na kojima bi se mogao iskoristiti – no nekako mi se čini da je zaslužio bolji oproštaj…

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

7 years ago

Tjedni retrovizor

3 years ago
error: Content is protected !!