Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Uf, zar je prošao još jedan tjedan? Tako brzo, da se nismo stigli niti okrenuti… Što se uopće dogodilo u tih sedam dana, pitate se?

E, pa na pravom ste mjestu za takva pitanja…

– Pukla ljubav

I don’t wanna dance,
Dance with you baby no more…
(Eddy Grant)

Čini se da je prošlotjedna sjednica Općinskog vijeća Matulja označila i početak kraja skladnog suživota HDZ-a i vladajuće koalicije u kojoj su SDP, IDS, HSU i HNS.

Uz pomoć tri glasa HDZ-ovih vijećnika, oporba je uspjela ”srušiti” UPU Mihotići – Diraki, iako nitko ”formalno” nije bio protiv tog prostorno-planskog dokumenta, devet suzdržanih vijećnika poslalo je dovoljno glasnu poruku.

Ne samo za ovu točku, već i za čitavu daljnju budućnost ovog saziva Vijeća (ma koliko kratka ona bila) i suradnje s načelničkim timom. U ovom trenutku, opozicija ima većinu. Hoće li takva situacija ”suživota” biti prihvatljiva objema stranama, ili će Matuljci ponovo na birališta, doznat će se, vjerojatno, vrlo brzo…

– Zakazala omladina

We are young, we run green,
Keep our teeth nice and clean,
See our friends, see the sights,
Feel alright!
(Supergrass)

Ne znam kako će na mladima svijet ostati, ako ih se ne može skupiti dovoljno niti da im čovjek ostavi matuljski Savjet mladih.

– Ljepši i stariji…

Mir, mir, mir,
Nitko nije kriv,
Stara baba i krumpir…
(Brojalica)

Ta optuživanja oko toga tko je kriv za slučaj hotela Kvarner već su se otela kontroli, ne može proći dan da čovjek u medijima ne naleti na ove kompaktne kontejnere na vrhu najstarijeg opatijskog hotela.

Koga briga uopće gdje je zakazalo? Pa, vjerojatno sve one druge investitore koji žele sagraditi montažne konstrukcije na vrhu svojih neprocjenjivih povijesnih objekata, kako bi saznali koja je to ”najslabija karika” koju valja ”pritisnuti”, no hoće li javnosti biti bolje ako sazna tko je kriv?

Neće. Ali, postoji jednostavan trik kako od Kvarnera opet napraviti najljepši opatijski hotel. Jednostavno, treba napraviti još ružnije hale na svim ostalim hotelima.

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

3 years ago

Tjedni retrovizor

6 years ago

Tjedni retrovizor

12 months ago
error: Content is protected !!