Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Tjedan iza nas obilježio je, na neki način, ”blagdan” Prvog aprila, pa je možda najbolje da u ovom tjedno retrovizoru ostavimo sa strane one ”ozbiljne” vijesti koje uključuju prepisku oko ”staklenog kubusa” na lokaciji nekadašnjeg kupališta Angiolina ili prijepore oko matuljske sportske dvorane koji su riješeni dogovorom između škole i Općine prema kojima se troškovi i vrijeme korištenja dijele u omjeru 30 naprema 70 posto u korist lokalne samouprave. Uostalom, svaka je prilika da će se o ovim pitanjima još dosta pisati u budućnosti.

A kad smo kod ”neozbiljnijih stvari”, iako se radi o ozbiljnoj temi nadogradnje hotela Kvarner, trebamo reći da je vijest o nagradi arhitektonskom studiju ”Jurcon” za ovaj projekt zapravo prvoaprilska šala, kao što su mnogi i pretpostavili. Koliko nam je poznato, nikakvih nagrada za ovaj projekt dosad nije bilo, što ne znači da ga njegova izvedba ne zaslužuje… Ali, dosta šale.

Možemo reći da su prošlog tjedna dominirale ”light” vijesti, one koje se uglavnom mogu naći u rubrici ”kronika”, pri čemu dominira jedan veliki jubilej – 45. obljetnica od početka rada popularnog opatijskog okupljališta ”Barić”, čije bi kormilo nakon Bartola i Dragana Hlanude, trebala uskoro preuzeti treća generacija ove uspješne ”oštarske” obitelji.

Veliki dan imala je i opatijska sportska dvorana ”Marino Cvetković” – prvi puta jedan komercijalni projekt napunio ju je do posljednjeg mjesta, pa i više od toga, jer za koncert Tomislava Bralića i klape Intrade nije se tražila stolica više, nego njih petstotinjak koje su prije koncerta dopremljene iz Rijeke. Stolica više možda će se tražiti i u tjednu od 22. do 27. travnja, kada Opatija ponovo postaje hrvatska metropola neovisnog kazališta, a posebno lijepa vijest prezentirana na prošlotjednoj ”predstavi za novinare” glasi da se kreativnoj ekipi Festivala neovisnih kazališta pridružio i poznati likovni umjetnik Vojo Radoičić.

Konačno, tjedan je zaključen u ”cvjetnom” štihu – možda i najboljom dosad manifestacijom posvećenom opatijskim kamelijama, kojom je Udruga ljubitelja kamelija Iginio Scarpa najavila da će postati značajan kotačić u opatijskoj turističkoj priči.

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

11 years ago

Tjedni retrovizor

4 years ago

Tjedni retrovizor

6 years ago
error: Content is protected !!