Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Stigli smo i do jubilarke, jer pred vašim je očima upravo okruglo, dvadeseto izdanje Tjednog retrovizora, rubrike Liburnija.neta sa zadaćom da ponovi tri najznačajnija događaja iz prošlog tjedna, i o njima ne kaže apsolutno ništa novog ni zanimljivog. Smatrajte se upozorenima.
Očekivano, jasno je da će se u ovotjedne znamenitosti uvrstiti i posjet Đorđe Balaševića Opatiji, događaj koji je prvi najavio Liburnija.net, a kasnije tijekom tjedna potvrdio i sam Đole na tiskovnoj konferenciji.
Druga veoma važna stvar je rebalans gradskog proračuna, o kojemu ne znamo mnogo toga, a treća će već isplivati iz mora vijesti objavljenih pod rubrikom kronika.
– Preračun
Pare, pare pokreću svijet,
Politiku i nogomet…
(Zabranjeno pušenje)

Smanjenje rashoda najvećim se dijelom odnosi na izgradnju komunalne infrastrukture, u skladu s radovima koji realno mogu biti izvedeni do kraja godine. Kaže tako gradonačelnik o šest posto manjem proračunu, a ja se pitam hoće li se među tim nerealnim projektima naći i garaža na tržnici? Možda mrkat? Možda Brituh? A možda se ipak radi samo o par rasvjetnih stupova, ograda, prilaza…
U svakom slučaju, sasvim je sigurno da grad počinje gubiti pare. A bez para, kako će se pokretati politika?
– Znate l’ priču?
Dugo sam bio daleko,
Dal’ me poželeo ne’ko?
(Đorđe Balašević)

Priču valjda već znate, al da vam je još jednom ponovimo – nakon osam godina, Đorđe Balašević vraća se u Opatiju, i to trodnevnom manifestacijom nazvanom ”Vasa Ladački u Opatiji”. Prvog dana predstavit će dokumentarac ”Making of… Kao rani mraz”, posljednjeg dana i sam film inspiriran štorijom o Vasi, a između dva filma morat će se stisnuti četverosatni koncert na Ljetnoj pozornici.
Prvi veliki nastup Balaševića nakon pet godina. I prvo hrvatsko prikazivanje njegovog redateljskog uratka…
– U P…U!
Me mind on fire
Me soul on fire
Feelin’ hot hot hot
(Arrow)

Mislim da sam skoro umro. Na najgorem novinarskom zadatku ikad. U prostoru Mjesnog odbora Ika, koji se valjda prozračuje jednako često kao i bodulski takujin, na temperaturi otprilike jednakoj površini Merkura u ljetnoj sezoni, i uz više komaraca nego u onim osječkim klopkama, trebao sam pratiti što se govori o novom UPU-u.
Na stranu prijetnje, sukobi, svađe i izvještavanje s Big Brother partyja u zagrebačkom Saloonu, sasvim sam siguran da je to bio najgori novinarski zadatak ikad.
Davor Žic
Vezane vijesti:
Tjedni retrovizor – vol.1
Tjedni retrovizor – vol.2
Tjedni retrovizor – vol.3
Tjedni retrovizor – vol.4
Tjedni retrovizor – vol.5
Tjedni retrovizor – vol.6
Tjedni retrovizor – vol.7
Tjedni retrovizor – vol.8
Tjedni retrovizor – vol.9
Tjedni retrovizor – vol.10
Tjedni retrovizor – vol.11
Tjedni retrovizor – vol.12
Tjedni retrovizor – vol.13
Tjedni retrovizor – vol.14
Tjedni retrovizor – vol.15
Tjedni retrovizor – vol.16
Tjedni retrovizor – vol.17
Tjedni retrovizor – vol.18
Tjedni retrovizor – vol.19

error: Content is protected !!