Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Dok čekate da počne odlučujuća utkamica hrvatske nogometne reprezentacije u Brazilu, prisjetite se malo što se sve događalo na liburnijskom području u proteklih tjedan dana. Glavna promjena koja se dogodila jest – počelo je ljeto, i to u subotu, stoga je osjetna i promjena ”dominantnog diskursa” koji se s onih političkih tema preselio na one ljetne, što će reći da prevadavaju pitanja kulture, sporta i turizma…

– Zagrijavanje

Sve je super i sve je za pet,
Kad si muško i voliš nogomet…
(Pips, Chips & Videoclips)

Prije svega, malo ”zagrijavanja atmosfere”, uz prisjećanje kako je praćenje utakmice protiv Kameruna izgledalo u Opatiji, Lovranu, Iki i Matuljima. Ako Hrvatska večeras nadjača Meksiko, treba očekivati da će se ta atmosfera ”pojačati” barem ”300 posto”…

A kad smo već kod nogometnih tema, velik dan prošlog tjedna imao je i NK Lovran.

– Cesta

Duga duga je cesta,
Od mesta do mesta…
(Vlado Kreslin)

Divna vijest! Hrvatske ceste kreću u novi građevinski poduhvat! I još će vas pritom izvlastiti s vašeg terena! Fantastično!

Tim više što znamo kako je HC apsolutno pouzdana firma, koja još nikad nije ništa zajebala, koja sve što radi, radi u zadanim rokovima i gabaritima, i sve na kraju ispadne apsolutno savršeno.

– Daj TZ-u euro…

I want it all,
I want it all,
And I want it now…
(Queen)

Trebalo se podosta ministara izmijeniti na čelu turističkog resora, da bi se našao jedan genijalac koji je shvatio kako popraviti prihode od turizma. Naravno, treba samo primijeniti princip koji vlada već dosljedno provodi nad građanima – povećati namete, naknade, poreze i prireze.

Pa će tako, kad već ne ide drugačije, turisti odsad silom zakona biti primorani da malo jače podupiru domaći proračun.

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

9 years ago

Tjedni retrovizor

6 years ago
error: Content is protected !!