Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Dragi naši čitatelji, prošli se tjedan nije ništa događalo. Dobro, ulovili ste me. Nešto se događalo, ali bio sam na godišnjem, pa nisam baš pratio točno što se to događalo. A i ono što sam pratio, nije bilo pretjerano zanimljivo. Neki radovi na Dobreću, opet kriv gradonačelnik… Pa pada proračun, pa Vijeće, opet gradonačelnik na udaru… Sve neke negativne stvari. A svi zaslužujemo barem malo odmora, pa tako i gradonačelnik Opatije.
Zato, zbog svih ovih razloga gore navedenih, ali i da obilježimo ulazak u novih dvadeset tjednih retrovizora, bacit ćemo pogled na jedan stvarno zanimljiv tjedan. Koji se dogodio u mojoj mašti. Dok sam ljenčario na godišnjem odmoru.Ali to ne znači da je nerealan, jer donosi samo par odmaka od stvarnosti.
Pa da usporedite sa stvarnim stanjem.
– Mrka(n)tilizam
Zidam kuću trokatnicu
mješam malter, motam “gicu”
da nam živi, živi rad
(Magazin, D. Ž.)

Dočekali smo napokon i tu vijest – šest mjeseci nakon što je zaživjela sporska dvorana s prekrasnim olimpijskim bazenom, i samo godinu dana poslije otvorenja multimedijalnog doma umjetnosti, u kojem se upravo ovih dana obilježava 30. godišnjica djelovanja kantautora Dražena Turine Šajete, na opatijskoj je tržnici zaživjelo i moderno-uređeno zdanje za robnu razmjenu.
Posebnost novog mrkata jest i činjenica da je na njegovim najdonjim etažama izgrađena i prva opatijska garaža za vozila na mlazni pogon (znana i kao ”leteći auti”) te da je na najvišoj, 71. etaži, ostavljen prostor i za hidroponske vrtove. Donosimo i pregled najtraženijeg voća i povrća sa cijenama – GM mrokule (nova kombinacija mrkve i brokule, odsada i s okusom pržene slanine) cijeni se na 20 yuana po kilogramu, dok su popularne trajčice (trešnje-rajčice, u tri veličine – classsic, grande i obiteljska) snižene na samo 13 yuana po komadu.
– Još malo pa nestalo!
Kikiriki, košpice,
zanimacija, zajebancija,
šport za zubi!
(stara trgovačka)

Trgovci Općine Opatijska rivijera jedva su izdržali prošlotjedni pritisak turista pristiglih s ”lebdećih palača” koje su se zakrčile opatijsku luku. Prema riječima trgovaca, ovo je najveća najezda stranih gostiju još od proširenja opatijske luke za prihvat cruise-brodova, čiji je kapacitet morao biti udesetostručen dvije godine nakon povijesnog posjeta opatijske delegacije Miamiju 2010. godine, predvođene najdugovječnijim opatijskim gradonačelnikom Ivom pl. Dujmićem, koji je nakon osvajanja petog uzastopnog mandata prošle godine proglašen doživotnim počasnim gradonačelnikom Općine opatijska rivijera.
Sablasno su izgledale opatijske suvenirnice nakon što je 113 tisuća posjetitelja pokupovalo gotovo sve artikle s njihovih polica, a djelatnik jedne od poznatijih gradskih slastičarni kazao je kako se njihov replikator pregrijao od količine naručenih kuglica ovog ljetnog osvježenja.
– Ne stari se…
Forever young,
i want to be forever young
Do you really want to live
forever, forever forever…
(Alphaville)

Nakon što je poznati molekularni biolog Miroslav Radman usavršio svoju pilulu za usporavanje starenja, Općina Opatijska rivijera dobila je svog prvog ”anti-agera”. Naime, priliku da isproba revolucionarnu tabletu prvi je od 211 tisuća stanovnika imao zamjenik gradonačelnika regije, počasni predsjednik Europske stranke umirovljenika Lucijan Kos, koji je tom prilikom objavio i kandidaturu svoje stranke za novi izborni mandat.
Davor Žic
Vezane vijesti:
Tjedni retrovizor – vol.1
Tjedni retrovizor – vol.2
Tjedni retrovizor – vol.3
Tjedni retrovizor – vol.4
Tjedni retrovizor – vol.5
Tjedni retrovizor – vol.6
Tjedni retrovizor – vol.7
Tjedni retrovizor – vol.8
Tjedni retrovizor – vol.9
Tjedni retrovizor – vol.10
Tjedni retrovizor – vol.11
Tjedni retrovizor – vol.12
Tjedni retrovizor – vol.13
Tjedni retrovizor – vol.14
Tjedni retrovizor – vol.15
Tjedni retrovizor – vol.16
Tjedni retrovizor – vol.17
Tjedni retrovizor – vol.18
Tjedni retrovizor – vol.19
Tjedni retrovizor – vol.20

Similar articles

Tjedni retrovizor

9 years ago

Tjedni retrovizor

11 years ago