Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Ovog tjedna, donosimo dašak revolucije, malo političkih prepucavanja i nove sportske uspjehe…

Svakome ponešto.

– Oslobođenje
Free at last,
Free, free, free, free
(Al Green)

Drugovi i drugarice!

S osmijehom na licima i srećom u srcima obavještavamo vas da je od danas ponovo oslobođena dionica Matuljske ceste, koju je mrski agresor okupirao prije tri godine uz pomoć teške artilje… pardon, mašinerije.

Za oslobođenje nije bila presudna hrabrost naših drugova i riskantne akcije oslobađanja, već činjenica da i nesposobnost ima svoje granice te da je, nakon brojnih propuštenih rokova, konačno dovršen izbjeglički kompleks na rubu grada. Zašto izbjeglički? Zato što, drugovi i drugarice, u njemu će biti smješten proleterijat koji ne može priuštiti stanove u Opatiji, a kako ih buržoazijska gospoda ne bi morala gledati, jednosmjernom su ih cestom usmjerili prema susjednim Matuljima, mjestu koje je primilo brojne izbjeglice iz Opatije, otjerane izgubljenim ratom protiv preskupih kvadrata.

No, drugovi, nije vrijeme za slavlje! Mrski neprijatelj možda je privremeno poražen, a građanima Matulja privremeno vraćen najkraći put do njihovih kuća, no prije toga zadao je našim snagama velike gubitke uzrokovane troškom goriva zbog činjenice da su dnevno morali prelaziti i do pet kilometara dulje u jednom smjeru okolnim putevima koji nisu bili pod nadzorom okupatora.

Drugovi i drugarice, u ovom kapitalističkom svijetu, cijena nafte nema granice, a trošak prouzrokovan otcjepljenjem Matuljske ceste od matice zemlje procijenjen je na 1,030.692 eura.

S nadom da će ovo biti posljednji gubici u ovoj teškoj i neizvjesnoj bici protiv birokratskih nedeluta, drugarski vas pozdravljamo: Smrt fašizmu, sloboda narodu!

– Kunem ti se, nisam ja…

Zar je važno tko je kriv,
Kad se sve to desi?
(Boris Novković i Severina)

Nakon sramotne sjednice matuljskog Općinskog vijeća, stigle su i prve, pa i druge reakcije, u kojima se političari pokušavaju distancirati od ovog debakla.

E, pa za sljedeći put, umjesto ovakve naknadne ”provale morala”, predlažemo da reagiraju odmah na samoj sjednici. Ako ne žele biti dio tog cirkusa – neka ju napuste. Pa će u javnosti vrlo brzo biti jasno tko podržava kaos, a tko ga izbjegava…

– Šampioni

We are the champions my friend,
And we’ll keep the fighting till the end…
(Queen)

Za pozitivnu vijest ovog tjedna, tradicionalni treći unos Tjednog retrovizora, pobrinuli su se opatijski vaterpolisti. Bravo, dečki!

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

9 years ago

Tjedni retrovizor

4 years ago

Tjedni retrovizor

7 years ago
error: Content is protected !!