Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

I, tako… Nijemci, ha?

Tko bi se na njih kladio prije početka Svjetskog prvenstva? Pored moćnog Brazila, Argentine s Messijem na čelu, Portugala s Ronaldom, branitelja naslova Španjolske ili našeg domaćeg ”ponosa i dike”… A eto, ipak, rad se pokazao boljim putem do uspjeha od kreativnosti i inspiracije pojedinaca. No, ostatku svijeta možda je pobjeda Njemačke u finalu SP 2014. u nogometu bila glavna sportska vijest ovog tjedna, no nama ”lokalcima” taj primat ipak ima pobjeda Rijeke nad Dinamom u utakmici Superkupa na (staroj) Kantridi…

Nije sporstkih događanja, doduše, nedostajalo ni na Liburniji – što trčanja, što trčanja i plivanja, što plivanja i loptanja, a bome ni glazbene manifestacije, barem one koje nisu otkazane, nisu bile manje brojne – od bluesa preko ”turbo-ča” glazbenog stila do klapske pjesme, pa sve djeluje kao da živimo unutar one kultne emisije Hrvatskog radija, ”Sport i glazba”.

A to, ljudi moji dragi, najbolji je znak da je počela sezona.

Nemojte dozvoliti da vas prevare poluprazne (ili polupune, ovisi u kakvom ste raspoloženju) ulice i plaže: ljeto je tu, i nikome se ne da baviti ozbiljnim stvarima, pa ni nama samima. Upravo zato ovaj Tjedni retrovizor izgleda upravo ovako, a ne onako kako ste navikli – što će reći, strukturirano u tri cjeline i s uvodom – jer što bih ja radio kad to nitko drugi ne čini? A, osim toga, ionako smo imali samo dva događanja prošlog tjedna: naravno, sport i glazbu.

Dobro, okej, ako baš hoćete, Matuljci se trude poremetiti tu ravnotežu, ali Matuljci uvijek moraju biti posebni. Ali, i to ima veze s ljetom, sportom i glazbom. Kako? Pa, recimo da je zbog sunca Robertu Matulji sve ”crveno” pred očima, dok nezavisni vijećnici upozoravaju da kod vlasti i nema baš puno ”fair-play” igre.

A za glazbu su se pobrinuli upravo ti vladajući, koji su za idući tjedan sazvali novu sjednicu na kojoj će pokušati ponovo izglasati one točke koje nisu prošle zadnji puta. Ili, u prijevodu: ”ili ćete plesati na našu glazbu, ili možete i dalje sami svirati kurcu”…

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

10 months ago

Tjedni retrovizor

4 months ago

Tjedni retrovizor

10 years ago
error: Content is protected !!