Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Evo ga jedan kasnoposlijepodnevni Tjedni retrovizor, a razlog ranijeg javljanja jest u tome što sam cijeli dan bio zauzet pretumbacijama u gradskim tvrtkama o kojima možete čitati sutra. I onda, sasvim sigurno, na istom ovom mjestu za tjedan dana…

No, do tada, nudim neke druge stvari.

– Želje
Prva želja, kap veselja,
Druga želja da sam zdrav…
(Vlado Kalamber)

Tomislav Karamarko predstavio je u Opatiji ekonomski program svoje stranke. Kaže čovjek – smanjit ćemo poreze i povećati zaposlenost. E, da – i svi ćemo imati penise od 18 centimetara…

Sve će biti dobro samo ako HDZ dođe na vlast.

– Veselje
Daj mi samo jedan razlog,
Da prezivim to…
(Ivo Gamulin Gianni)

Kaže Ljubo Jurčić da ne postoje objektivni razlozi da Hrvatska bude u krizi.

Da je malo duže ostao u Opatiji, možda bi promijenio priču…

– Krvarenje
You cut me open and I
Keep bleeding, keep, keep bleeding…
(Leona Lewis)

Laboratorij za analizu krvi u Opatiji vjerojatno će biti zatvoren. Možda ne sutra, ali uskoro. Zanimljiva je ta logika centralizacije, decentralizacije, financija i štednje – dakle, u svakom mjestu treba nam jedna velika sportska dvorana, ali ne i mjesto na kojem možemo izvaditi krv.

Za to treba ići u Rijeku. Ali, to je ionako očekivano – kako opatijsko područje bude postajalo sve više mrtvo, kako ga sve više ljudi bude napuštalo, tako će onima koji ostaju biti na raspolaganju sve manje usluga.

Danas nemate gdje kupiti cigarete ili burek u devet sati navečer (za razliku od Matulja u kojima kiosk radi do 23, a pekara do 24 sata), sutra nećete imati gdje izvaditi krv, a prekosutra… Živi bili pa vidjeli.

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

6 years ago

Tjedni retrovizor

3 years ago

Tjedni retrovizor

6 years ago
error: Content is protected !!