Tjedni retrovizor

retrovizor_2012

Kao što ste vjerojatno primijetili, počeo je Pust, koji će ostati glavna tema (većine) razgovora u narednih mjesec dana, pa tako i mi s njime otvaramo ovaj Tjedni retrovizor.

Usto, donosimo i dvije nemaškarane teme.

– Živio Pust!

Život je maskenbal,
Ljudi su krivi,
Pod tuđom maskom
Lakše se živi…
(Vajta)

Kao i svake godine, i ovaj put za Antonju diljem liburnijskog kraja podignuto je četrdesetak mesopusta, kojima će se suditi za sve loše što se dogodilo u prošloj godini. Naravno, suđenja su namještena, pa slamnate lutke u svakom slučaju čeka lomača.

Nismo, naravno, vidjeli svih četrdesetak, ali i ove godine, kao i svake dosad, popratili smo početak tog završnog dijela životnog ciklusa za velik broj liburnijskih pusti, a ovog je puta najveći i najbolji utisak ostavila maškarana kumpanija od Jurčić koja je na brilijantan način ironizirala aktualnu lokalnu temu i pokazala kakav katarzičan rezultat može imati pusna satira kada je njena oštrica uperena u pravom smjeru i kada se u njoj spoje dašak ”pozitivne zloće” i hrpa kreativnosti i volje.

– Ceste

We’re on a road to nowhere
Come on inside.
(Talking Heads)

Izvrsno, prvo malo kopaju gornju cestu, pa malo donju, pa će se valjda opet vratiti na gornju. Najbolje bi bilo da krenu kopati obje istovremeno…

– Gubitnik

I’m losing my favorite game.
You’re losing your mind again.
(The Cardigans)

Županijski HNS ima zanimljive teze, ali izbori su za njihovog kandidata izgubljeni na razini čitave Hrvatske. O ostatku svijeta da ne govorimo…

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

10 years ago

Tjedni retrovizor

8 years ago